In vizor

Locuitorii din Florești și Baciu vor autobuze până în centrul Clujului

Scris de 3,648

Locuitorii din comunele Baciu și Florești nu se mai mulțumesc doar cu liniile de autobuz pe care la au acum la dispoziție și solicită să beneficieze și ei de transport în comun până în zona centrală a orașului. 

Astfel, cetățenii din Baciu au făcut o petiție prin care solicită transport în comun pe ruta Baciu – Zona Regal – Tăietura Turcului – Grigorescu – Mănăștur și retur și ruta 2 Baciu – Zona Regal – Tăietura spre Horea – Regele Ferdinand – Memorandumului – Moților – Parcul Central – Opera Maghiară și retur.  În doar o zi, petiția a adunat 323 de semnături. 

În acest moment comun Baciu are o singură linie de transport în comun, M31, asta deși localitatea s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Și locuitorii din Florești cer încă un autobuz care să meargă până în Piața Mihai Viteazu, asta deși comuna Florești are în acest moment cinci linii de transport, însă toate au capăt de linie în Mănăștur, exceptând linia M26 care circulă până la Opera Maghiară. 

Floreștenii argumentează această cerere prin faptul că mulți lucrează în alte cartiere ale Clujului și este greu de ajuns de la Opera Maghiară până în stațiile de unde pot să ia autobuzele spre Mărăști sau Someșeni. 

Recent, Compania de Transport Public a solicitat subvenții din partea primăriilor pentru a putea asigura în continuare transportul în zona metropolitană. Doar comuna Florești a aprobat această subvenție, astfel că în comunele Baciu sau Apahida, compania a fost nevoită să majoreze prețurile la bilete și abonamente. 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 10 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 12 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 13 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 15 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE