In vizor

Locuitorii din Florești și Baciu vor autobuze până în centrul Clujului

Locuitorii din comunele Baciu și Florești nu se mai mulțumesc doar cu liniile de autobuz pe care la au acum la dispoziție și solicită să beneficieze și ei de transport în comun până în zona centrală a orașului. 

Astfel, cetățenii din Baciu au făcut o petiție prin care solicită transport în comun pe ruta Baciu – Zona Regal – Tăietura Turcului – Grigorescu – Mănăștur și retur și ruta 2 Baciu – Zona Regal – Tăietura spre Horea – Regele Ferdinand – Memorandumului – Moților – Parcul Central – Opera Maghiară și retur.  În doar o zi, petiția a adunat 323 de semnături. 

În acest moment comun Baciu are o singură linie de transport în comun, M31, asta deși localitatea s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Și locuitorii din Florești cer încă un autobuz care să meargă până în Piața Mihai Viteazu, asta deși comuna Florești are în acest moment cinci linii de transport, însă toate au capăt de linie în Mănăștur, exceptând linia M26 care circulă până la Opera Maghiară. 

Floreștenii argumentează această cerere prin faptul că mulți lucrează în alte cartiere ale Clujului și este greu de ajuns de la Opera Maghiară până în stațiile de unde pot să ia autobuzele spre Mărăști sau Someșeni. 

Recent, Compania de Transport Public a solicitat subvenții din partea primăriilor pentru a putea asigura în continuare transportul în zona metropolitană. Doar comuna Florești a aprobat această subvenție, astfel că în comunele Baciu sau Apahida, compania a fost nevoită să majoreze prețurile la bilete și abonamente. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *