In vizor

Locuitorii din Florești și Baciu vor autobuze până în centrul Clujului

Scris de 3,648

Locuitorii din comunele Baciu și Florești nu se mai mulțumesc doar cu liniile de autobuz pe care la au acum la dispoziție și solicită să beneficieze și ei de transport în comun până în zona centrală a orașului. 

Astfel, cetățenii din Baciu au făcut o petiție prin care solicită transport în comun pe ruta Baciu – Zona Regal – Tăietura Turcului – Grigorescu – Mănăștur și retur și ruta 2 Baciu – Zona Regal – Tăietura spre Horea – Regele Ferdinand – Memorandumului – Moților – Parcul Central – Opera Maghiară și retur.  În doar o zi, petiția a adunat 323 de semnături. 

În acest moment comun Baciu are o singură linie de transport în comun, M31, asta deși localitatea s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Și locuitorii din Florești cer încă un autobuz care să meargă până în Piața Mihai Viteazu, asta deși comuna Florești are în acest moment cinci linii de transport, însă toate au capăt de linie în Mănăștur, exceptând linia M26 care circulă până la Opera Maghiară. 

Floreștenii argumentează această cerere prin faptul că mulți lucrează în alte cartiere ale Clujului și este greu de ajuns de la Opera Maghiară până în stațiile de unde pot să ia autobuzele spre Mărăști sau Someșeni. 

Recent, Compania de Transport Public a solicitat subvenții din partea primăriilor pentru a putea asigura în continuare transportul în zona metropolitană. Doar comuna Florești a aprobat această subvenție, astfel că în comunele Baciu sau Apahida, compania a fost nevoită să majoreze prețurile la bilete și abonamente. 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 57 mins Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 1 hour Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 2 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 3 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 4 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 5 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
 • Acum 13 hours General
  EXCLUSIV! Bătăușele au fost date afară din PSD Cluj
 • Acum 22 hours Focus
  Specialiștii clujeni, despre reacția PSD ȘI ANPC la automatizarea sistemului de cumpărături la Auchan: „discurs „populist” în cazul Auchan – VIDEO
 • Acum 22 hours In vizor
  VIDEO: Pe Calea Florești, Emil Boc a aprobat o huidumă de 25 de etaje. Atât în disprețul clujenilor, cât și al celor mai elementare măsuri de siguranță, hiuduma fiind înfiptă în structura de rezistență a unui zid de sprijin al unei lucrări arhitectonice, Nodul ”N”
 • Acum 23 hours In vizor
  Boc, mână în mână cu judecătorii de la Cluj. Cum încearcă să evite plata de milioane de euro – totul pentru părculeț
 • Acum 23 hours General
  Presa de chitanțier ne dă știri triumfaliste despre ”noul punct de belvedere al Clujului, Turnul Pompierilor”. ȘAPTE ANI A DURAT REABILITAREA UNUI FLEAC. Între timp, adevăratul ”punct de belvedere”, Cetățuia, zace în paragină
 • Acum 1 day Din oras
  Un american din Cluj şi-a sechestrat soţia şi a ameninţat că o ucide. A urcat pe acoperișul casei, înarmat cu o lingură
 • Acum 1 day Focus
  Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, la NCN, despre legile educației: „Au fost mai multe lucruri pe care le-am dorit a fi luate în seamă, nu le-am văzut aprobate” – VIDEO
Citește și...
In vizor

ŢARĂ, CAUT OSTAŞI

Ți-ai dorit toată viața să porți uniformă, deși se calcă greu? Visul e mai aproape […]

Recomandările redacției
TOP CITITE