In vizor

Locuitorii de pe patru străzi din Turda, păcăliți de Primărie: străzile lor au fost scoase din proiectul de modernizare

Locuitorii de pe patru străzi din Turda mai au de așteptat până ce municipalitatea va găsi fonduri pentru a realiza lucrări de modernizare promise. În acest moment, administrația locală condusă de către primarul Cristian Matei a eliminat străzile Călărași, Dorobanți, Vânători și Alexandru Vlahuță din proiectul de modernizare urbană.

Primarul Matei a fost iritat de faptul că la ultima ședință a Consiliului Local Turda, consilierul local Cristian Felezeu a cerut lămuriri cu privire la excluderea unor străzi din lotul de modernizare.

”S-a prezentat proiectul cu indicatorii pentru reablitarea de străzi zona Oprisani, Turda Nouă Nord și Sud și am constat ca patru străzi sunt excluse: Călărași, Dorbanți, Vânători și Alexandru Vlahuță. Inițial au fost aprobate pentru reabilitare, dacă îmi amintesc corect printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2016. Ulterior la demararea proiectului din Băi au fost excluse pe lista de străzi. La solicitarea mea mi s-a comunicat ca vor fi prinse pe un alt proiect. Acum au fost scoase din nou din lista de străzi”, explică Cristian Felezeu, citat de inforarieș.ro

Consilierul local a întrebat de ce au fost excluse cele patru străzi. ”Ce e așa important cu străzile alea”, s-a întrebat primarul, un răspuns care i-a surprins pe aleșii locali. ”I-am zis că fiecare stradă din Turda e importantă, mai ales dacă e prevăzută într-un proiect. Infrastructura subterană e rezolvată pe cele patru străzi așa că pot fi reabilitate”, a mai comentat Felezeu.

Primarul Cristian Matei pare a fi foarte sensibil la critici, astfel că în ultimele două ședințe de consiliu a ajuns să se răstească la consilierii locali. În ultima ședință primarul a fost nemulțumit de întrebările consilierului local Fezeleu, urmând un doscurs agresiv de 15 minute. Este a doua ieșire agresivă a primarului la adresa unui consilier local, în decurs de 30 de zile, după intervenția împotriva consilerei PMP, Minerva Ploscariu.

Deși de regulă administrația locală publica înregistrarea ședinței de Consiliu Local în decurs de câteva zile, de această dată înregistrarea ultimei ședințe ordinare nu a fost făcută publică. ”A ieșit scandal după ce s-a publicat ședința anterioară când primarul se răstește la consiliera PMP Minerva Ploscariu. Acum a făcut același lucru cu consilierul Cristian Felezeu”, explică surse din Primăria Turda.

Consiliul Local Turda a aprobat lucrări în valoare de 60 de milioane de lei, deși nu au la dispoziție atât de mulți bani

Prin proiectul de hotărâre de reabilitare a străzilor au fost incluse zone din acest cartier. Lucrările sunt estimate la 13, 1 milioane de lei și sunt prevăzute din creditul intern de 20 de milioane. Toate lucrările de modernizare urbană aprobate pentru a fi finațate din credit sunt de  27 de milioane de lei, peste valoarea creditului disponibil. Împrumutul este aprobat inclusiv pentru finantarea lucrărilor din Băile Sărate care costă 13,5 milioane. Acești bani însă vor fi recuperați.

Adevărul  este precizat negru pe alb în hotărârea Consiliului Local: administrația Cristian Matei a aprobat lucrări de modernizare a infrastructurii în valoare de 60 de milioane de lei în condițiile în care dispune pe hârtie de un împrumut de 20 de milioane de lei și alocări anuale proprii din buget de circa 10 milioane de lei. Durata de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *