Politica

Locuințe familiale și o clinică medicală, ridicate pe strada Mihai Românu. Vecinii refuză să permită accesul pe drumul privat aflat în proprietatea lor

Mai multe familii care dețin un teren pe strada Mihai Românu își doresc să ridice locuințe unifamiliale și o cădire ce va găzdui servicii medicale. Chiar dacă și-au dorit să aibă două căi de acces, s-au lovit de refuzul vecinilor care nu vor să îi lase să folosescă drumul privat pe care ei îl au în proprietate. 

Terenul de 15.271 mp este situat pe frontul nordic al străzii Mihai Românu. Prin PUZ se propune parcelarea în vederea construirii de locuințe cu regim scăzut de înălțime, o construcție ce va găzdui activități medicale și o subzonă verde cu acces public nelimitat.  

Locuințele vor avea un regim de înălțime de S+P+1+M, în timp ce imobilul ce va găzdui activități medicale (recuperare, clinică stomatologică sau medicină de familie) va avea un regim de înălțime de 1-3S+P+3E+R.

Accesul către locuințe se va face din strada Mihai Românu. În ceea ce privește parcările, mașinile vor staționa în interiorul fiecărei parcele în garaje sau parcări. 

De asemenea, în zona va fi amenajat un spațiu verde cu sistem de alei pentru circulația pietonală și velo, mobilier urban, amenajare pentru joacă, odihnă, sport și alte activități în aer liber. 

Vecinii nu vor să permită accesul pe strada Tudor Mușatescu, drum privat aflat în proprietatea lor 

Vecinii refuză să transfere strada privată Tudor Mușatescu în domeniul public și nici nu și-au dat acordul pentru ca această stradă să poată fi folosită de către cei ce urmează să își contruiască locuințe pe parcele de pe strada Mihai Românu. 

Menționăm că dorim resăectarea dreptului la proprietate privată și ne opunem transferării străzii Tudor Mușatescu în domeniul public sau să fie înstrăinată. De asemenea, dorim ca întreaga proprietate și cele două alei să fie împrejmuite de beneficiarii investiției deoarece circulația pietonilor și a autovehiculelor pe strada Tudor Mușatescu nu va mai putea fi controlată.  

Vecinii explică faptul că strada Tudor Mușatescu a fost realizată prin dezmembrarea unei parcele din terenurile pe care le dețin: Aceasta a rămas în proprietatea lor și este folosită de proprietarii terenului pentru a avea acces la proprietățile pe care le dețin. Cei care își doresc acum să construiască locuințe pe terenul situat pe strada Mihai Românu ar fi fost contactați la acea vreme pentru a participa la construirea drumului de acces, dar ar fi refuzat.  

Beneficiarii au propus lărgirea străzii Tudor Mușatescu cu un metru, însă nu au solicitat acordul vecinilor pentru asta. Vecinii acuză faptul că beneficiarii terenului au inclus în proiect și drumul de acces privat Tudor Mușatescu și au schimbat configurația terenului dorind chiar să realizeze locuri de parcare. Vecinii refuză categoric să își dea acordul pentru aceste modificări. 

Beneficiarii le-au transmis vecinilor faptul că vor modifica proiectul astfel încât să nu fie necesare folosirea străzii Tudor Mușatescu.  

De asemenea, amplasare unei stații de autobuz în fața parcelei a stârnit nemulțumirea vecinilor. Aceștia consideră că în acest fel se accesul va fi îngreunat și va fi redusă vizibilitatea.  Beneficiarii au transmis că solicitare pentru amenajarea unei străzi a fost solicitată de către Primărie. 

Planul Urbanistic Zonal a primit aprobarea Comisiei de Urbanism și în acest moment se află în dezbatere publică, urmând ca ulterior să fie propus spre aprobare Consilului Local. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *