Politica

Locuințe familiale și o clinică medicală, ridicate pe strada Mihai Românu. Vecinii refuză să permită accesul pe drumul privat aflat în proprietatea lor

Scris de 246

Mai multe familii care dețin un teren pe strada Mihai Românu își doresc să ridice locuințe unifamiliale și o cădire ce va găzdui servicii medicale. Chiar dacă și-au dorit să aibă două căi de acces, s-au lovit de refuzul vecinilor care nu vor să îi lase să folosescă drumul privat pe care ei îl au în proprietate. 

Terenul de 15.271 mp este situat pe frontul nordic al străzii Mihai Românu. Prin PUZ se propune parcelarea în vederea construirii de locuințe cu regim scăzut de înălțime, o construcție ce va găzdui activități medicale și o subzonă verde cu acces public nelimitat.  

Locuințele vor avea un regim de înălțime de S+P+1+M, în timp ce imobilul ce va găzdui activități medicale (recuperare, clinică stomatologică sau medicină de familie) va avea un regim de înălțime de 1-3S+P+3E+R.

Accesul către locuințe se va face din strada Mihai Românu. În ceea ce privește parcările, mașinile vor staționa în interiorul fiecărei parcele în garaje sau parcări. 

De asemenea, în zona va fi amenajat un spațiu verde cu sistem de alei pentru circulația pietonală și velo, mobilier urban, amenajare pentru joacă, odihnă, sport și alte activități în aer liber. 

Vecinii nu vor să permită accesul pe strada Tudor Mușatescu, drum privat aflat în proprietatea lor 

Vecinii refuză să transfere strada privată Tudor Mușatescu în domeniul public și nici nu și-au dat acordul pentru ca această stradă să poată fi folosită de către cei ce urmează să își contruiască locuințe pe parcele de pe strada Mihai Românu. 

Menționăm că dorim resăectarea dreptului la proprietate privată și ne opunem transferării străzii Tudor Mușatescu în domeniul public sau să fie înstrăinată. De asemenea, dorim ca întreaga proprietate și cele două alei să fie împrejmuite de beneficiarii investiției deoarece circulația pietonilor și a autovehiculelor pe strada Tudor Mușatescu nu va mai putea fi controlată.  

Vecinii explică faptul că strada Tudor Mușatescu a fost realizată prin dezmembrarea unei parcele din terenurile pe care le dețin: Aceasta a rămas în proprietatea lor și este folosită de proprietarii terenului pentru a avea acces la proprietățile pe care le dețin. Cei care își doresc acum să construiască locuințe pe terenul situat pe strada Mihai Românu ar fi fost contactați la acea vreme pentru a participa la construirea drumului de acces, dar ar fi refuzat.  

Beneficiarii au propus lărgirea străzii Tudor Mușatescu cu un metru, însă nu au solicitat acordul vecinilor pentru asta. Vecinii acuză faptul că beneficiarii terenului au inclus în proiect și drumul de acces privat Tudor Mușatescu și au schimbat configurația terenului dorind chiar să realizeze locuri de parcare. Vecinii refuză categoric să își dea acordul pentru aceste modificări. 

Beneficiarii le-au transmis vecinilor faptul că vor modifica proiectul astfel încât să nu fie necesare folosirea străzii Tudor Mușatescu.  

De asemenea, amplasare unei stații de autobuz în fața parcelei a stârnit nemulțumirea vecinilor. Aceștia consideră că în acest fel se accesul va fi îngreunat și va fi redusă vizibilitatea.  Beneficiarii au transmis că solicitare pentru amenajarea unei străzi a fost solicitată de către Primărie. 

Planul Urbanistic Zonal a primit aprobarea Comisiei de Urbanism și în acest moment se află în dezbatere publică, urmând ca ulterior să fie propus spre aprobare Consilului Local. ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 2 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 4 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 4 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 7 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 7 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 8 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 8 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 9 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE