Afacerea zilei

LKE Group cumpără Someg Gherla și relochează o fabrică din China în Cluj. Tranzacția este finanțată cu 4,6 milioane €

Grupul german LKE Group a decis relocarea în județul Cluj a unei fabrici pe care o deținea în China şi va achiziţiona în acest sens firma Someg Gherla, producător de confecţii metalice, containere, structuri sudate din europrofile, scule şi unelte de mână.

BCR a aprobat o finanţare de 4,6 milioane de euro pentru LKE Group, pe un termen de 7 ani, creditul reprezentând o cofinanţare pentru achiziţia Someg Gherla SA, în vederea relocării în judeţul Cluj a unei linii de producţie din China a grupului german, informează BCR, potrivit agerpres.ro

Grupul german urmăreşte dezvoltarea la Gherla, judeţul Cluj, a celei mai mari facilităţi de producţie pentru astfel de produse din Europa

„După multe căutări amănunţite, am ales să venim la Someg Gherla, având în vedere potrivirea de peste 90% a profilului de afaceri al companiei, a resurselor sale, dar şi a potenţialului de creştere pe care îl oferă.

România este o ţară membră UE, care îşi îmbunătăţeşte constant infrastructura şi dispune de personal cu înaltă calificare şi cu o bună etică a muncii”, a declarat Bjorn Riechers, directorul general al LKE Group.

Cu o experienţă de 20 de ani, LKE Group este unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme de transport şi manevrare logistică a mărfurilor din Germania, având operaţiuni în Marea Britanie, Polonia şi China.

„Ne bucurăm că putem contribui la finanţarea companiilor din străinătate care investesc în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie din România.

Credem că alegerea partenerilor de la LKE Group a fost una corectă şi cu impact pe termen lung, atât pentru mediul de business, cât şi pentru comunitatea locală.

Vom rămâne mai departe implicaţi în dezvoltarea sustenabilă a economiei”, a declarat Eleonora Bacale, şef Departament Industrii Generale şi TMT, în cadrul Diviziei Clienţi Strategici BCR.

Proiectul de relocare a facilităţii din China în România a fost originat şi instrumentat de Clairfield Internaţional, prin birourile de la Viena şi Bucureşti.

Clairfield este una dintre cele mai mari case de M&A din Europa, cu tranzacţii anuale de peste 5 miliarde de euro. Casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) a acţionat în calitate de consilier juridic pentru LKE Group, oferind consultanţă cu privire la achiziţia Someg Gherla SA, precum şi la finanţarea tranzacţiei.

„Mă bucur că am avut ocazia să asistăm LKE Group cu privire la această tranzacţie, le mulţumim pentru acest mandat şi le dorim mult succes în planurile de dezvoltare în România”, a declarat Alina Stăvaru, Partener RTPR.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *