Justitie

Liviu Șipoș, eliberat din arest preventiv după 9 luni de arest preventiv

Ex comisarul antidorg, cercetat de DIICOT într-un dosar de spionaj și șantaj a fost eliberat ieri din arest preventiv și plasat sub control judiciar. Măsura a fost luată în urmă cu aproape două săptămâni, când avocații acestuia au arătat că bărbatul a stat în arest preventiv apoape 9 luni de zile, din momentul în care au avot loc perchezițiiile la domiciliul său și a complicilor acestuia, însă decizia a fost contestată, iar luni, 24 mai, Curtea de Apel București a decis punerea acestuia în lbertate. 

Alături de Șipoș au fost plasați sub control judiciar și co-inculpații Neagu Nicolaie și Zahiu Ionel Cosmin.

„ncheierea nr. 241/CP – În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct.2 lit.a rap. la art.205 din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală împotriva încheierii din camera de consiliu de la data de 14 mai 2021, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală în Dosarul nr.3396/3/2021/a1.13. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată, numai cu privire la inculpatul MARIAN OCTAVIAN-LUCIAN şi, în rejudecare: În temeiul art.348 alin.1, 2 rap. la art.207 alin.7 din Codul de procedură penală, menţine faţă de inculpatul MARIAN OCTAVIAN-LUCIAN măsura preventivă a controlului judiciar, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate, inclusiv cele referitoare la inculpaţii ŞIPOŞ LIVIU, NEAGU NICOLAIE şi ZAHIU IONEL-COSMIN”, se arată în soluția pe scurt.

 

Pensionat în 2005, Liviu Șipos – ex-comisar Antidrog și-a înființat o firmă de detectivi particulari. Dincolo de activitatea derulată legal, Șipoș este acuzat de consituirea unui grup infracțional cu ajutorul căruia spiona și șantaja oameni de afaceri. Complicii lui intrau fără drept în imobile și motau tehnică de interceptare. Informațiile obținute din dispozitivele de înregistrare video/audio erau folosite ulterior ca armă de șantaj. 

Vezi și: Fiica fostului comisar Șipoș ia la bășcău anchetatorii care i-au arestat tatăl. Mesaj către traficantul Torino Sfârlea: „Iaroslav e și cunoștinta mea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *