Justitie

Kallo Casian Gabriel și Otvos Alexandru Samuel, rămași în libertate după ce au tâlhărit un clujean

UPDATE:

„În cursul zilei de 24 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Cluj au reținut doi tineri, de 18 și 19 ani, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie, faptă care a avut loc în municipiul Cluj-Napoca.

Investigațiile au fost derulate în urma unei sesizări prin care un bărbat în vârstă de 31 de ani a reclamat faptul că la data de 13 mai a.c., în jurul orei 05.40, în urma unor discuţii în contradictoriu cu două persoane care se aflau în locuința sa, acestea l-ar fi agresat fizic, iar ulterior l-ar fi deposedat de un telefon mobil. Activitățile investigativ-operative au condus la identificarea celor două persoane, stabilindu-se că sunt doi tineri de 18, respectiv 19 ani, din localitatea Florești. 

La data de 24 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Cluj au efectuat trei percheziții domiciliare, ocazie cu care a fost identificat telefonul mobil, prejudiciul cauzat fiind astfel recuperat.

Totodată, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate diverse bunuri de interes pentru cauză.  

Față de cei doi a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă 24 de ore”, confirmă IPJ Cluj. 

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au respins cererea procurorului de luarea măsurii arestului preventiv pentru Kallo Casian Gabriel și Otvos Alexandru Samuel, depistați de Biroul de Investigații Criminale într-un dosar de tâlhărie. 

Cei doi infractori au intrat în domiciliul unui clujean pe care îl cunoșteau, în urmă cu două săptămâni. La un moment dat Kallo și Otvos au pornit un conflict cu victima, au atacat-o, aplicându-i mai multe lovituri. Odată ce tânărul nu s-a mai putut apăra, cei doi infracrtori i-au furat telefonul mobil. 

Fapta s-a petrecut pe 13 mai, iar cei de la Biroul de Investigații Criminale au descins ieri la domiciliile celor doi, reușind să recupereze prejudiciul. Kallo și Otovos au fost prezentați în instanță cu propunerea de arestare preventivă, însă, surpriză, Judecătoria Cluj-Napoca a respins solicitarea punându-i în libertate pe cei doi. 

„In baza art 227 al 1 Cpp respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor şi dispune punerea în libertate a acestora. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în soluția pe scurt dată de Judecătoria Cluj-Napoca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *