In vizor

LISTA RUȘINII lui Boc e degeaba! Doar o firmă apare cu întârzieri foarte mari la lucrări, deși lista trebuie să fie mult mai lungă

La Terenuri, Turnul Pompierilor, Parcul Ștefan cel Mare, Podul Porțelanului, Parcul Feroviarilor, drumul de acces în Lomb sunt doar câteva din șantierele care sunt în întârziere, dar cu toate acestea nu apar pe așa zisa Lista Rușinii, pe care a inventat-o Emil Boc pentru, chipurile, firmele care nu își respectă termenele de realizare a lucrărilor.

Pe acea listă se află acum o singură asociere, condusă de SC RHEINBRUCKE SRL Timișoara, care are trei contracte cu întârziere de sute de zile. Toate cele trei contracte au fost reziliate.

Este vorba despre:

1. Servicii de proiectare supraetajare clădire şcoală şi reabilitare termică – Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” – întârzieri: 297 de zile pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI); 311 zile pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) la 15 octombrie 2020;

2. Servicii de proiectare supraetajare clădire şcoală, sală de sport şi reabilitare termică – Şcoala Gimnazială ”Nicolae Titulescu” – întârzieri: 239 de zile pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI); 274 zile pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) la 15 octombrie 2020;

3. Servicii de proiectare consolidare sală de sport din incinta Colegiului Național ”George Coșbuc” – întârzieri: 47 zile pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI); 274 de zile pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) la 15 octombrie 2020.

În septembrie 2021, primarul Emil Boc recunoștea că și asocierea Research Consorzio Stabile Societate Consortile, care s-a ocupat de modernizarea Turnului Pompierilor va fi pusă pe Lista Rușinii. Surpriză! Nu este pe listă! Tot în septembrie, același Boc vorbea și despre firma Acomin, care a făcut lucrări de reabilitare a blocurilor de pe strada Hațeg nr. 4 și nu a terminat proiectul la timp. Cu toate acestea, nici Acomin nu este de găsit pe listă.

„Avem firma aia, SC RHEINBRUCKE SRL, care ne-a scos în decor cu proiectarea la Școala Titulescu, că a trebuit sa reziliem contractul. Mai avem o firmă SC ACOMIN, care a făcut lucrările de reabilitare a blocurilor pe Hațeg 4, nu a terminat la timp și suntem în instanță cu rezilierea contractului, le cerem despăgubiri. Niciodată în Cluj-Napoca nu vor mai intra la licitație și sper că nici altundeva, le voi face recomandare negativă, și-au bătut joc de Cluj.

Mai este Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, unde avem asocierea Research Consorzio Stabile Societate Consortile, un contract de aproape 8 milioane de lei cu TVA, trebuiau să termine lucrările în iulie 2020, dirigintele de șantier le-a aprobat lucrări suplimentare până în 19 mai 2021 și suntem în 26 august 2021 și nu sunt gata. Trebuia să le termine cu toate prelungirile”, declara Boc, în septembrie.

Nici lucrările de la Baza Sportivă La Terenuri nu apar pe Lista Rușinii, deși nici în acest caz situația nu este în termene. Lucrările sunt executate de asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

SC RoVerde Landscaping este firma lui Ion Olteanu, care a mai prins un contract cu Primăria lui Boc printr-o altă firmă a sa – Garden Center Grup. Este vorba despre modernizarea Parcului Ștefan cel Mare, unde lucrările se desfășoară cu încetinitorul și sunt șanse foarte mari să nu se respecte data de finalizare prevăzută în contract.

Pe listă nu apare nici super întârziatul proiect de modernizare a drumului de acces din strada Oașului pe Dealul Lomb unde se află Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM. Acesta trebuia terminat în urmă cu aproximativ șase ani și nici acum nu este finalizat. În acest caz vorbim însă despre încăpățânarea Primăriei în primul rând, care nu a ținut cont de studiile geo care arătau că terenul este cu probleme și se pot produce alunecări.

Citește și:

Rușine! Boc își dă filme că termină într-o lună jumate drumul Lomb, neterminat de șase ani. Drumul are doar 1,6 kilometri

Propunem pe această cale ca pe site-ul Primăriei să fie creată și o listă a rușinii pe care să o completeze cetățenii, cu referire la adevăratele proiecte întârziate, nu doar cele întârziate conform viziunii primarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *