In vizor

Lista firmelor care vor putea primi finantari POS CCE din redistribuiri. Ce trebuie sa faca IMM-urile pentru a lua banii europeni

Autoritatea de Management pentru programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) a publicat, saptamana aceasta, o lista de rezerva cu 265 de firme mici si mijlocii care initial ratasera finantari europene, insa acum vor putea primi fonduri UE, rezultate din redistribuirea unor sume ramase din rezilierea unor contracte vechi.

Este vorba despre proiectele care au obtinut punctaje de 60 – 77 de puncte in urma evaluarii, in cadrul Apelului de proiecte nr. 5-2014, aferent Operatiunii 1.1.1 – „Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile” din cadrul Axei prioritare 1 POSCCE (2007-2013) – „Un sistem de productie inovativ si ecoeficient”.

Toate proiectele aflate pe lista de rezerva, respectiv proiectele care in urma procesului de evaluare si selectie au obtinut punctaj intre 60-77 si care pot fi implementate pana la data de 31.12.2015 vor putea fi contractate„, a informat AM POS CCE, din subordinea Ministerului Fondurilor Europene, scrie startupcafe.

In urma publicarii listei, Autoritatea de Management va transmite notificari catre toti potentialii beneficiari (care apar pe lista).

Firmele de pe lista, notificate, trebuie ca, in termen de 3 zile lucratoare de la primirea notificarii, sa informeze Autoritatea de Management daca doresc semnarea contractului de finantare, cu implementarea proiectului in timp util nu mai tarziu de 31 decembrie 2015, a mentionat sursa citata.

Din lista fac parte si societati comerciale din Cluj-Napoca si judetul Cluj:

Tricotaje Somesul SA (proiect de crestere a competitivitatii societatii prin achizitia de echipamente),

Vobiscum Imprimeria SA (diversificarea productiei),

StudioImpress Design SRL ( dezvoltarea activitatii sectiei de tiparire in cadrul prin achizitia unei masini de tiparit offset),

Direct Line Inox Impex SRL (diversificarea productiei prin realizarea de noi produse prrin achizitie de utilaje),

Marlex Impex SRL (dezvoltarea activitatii),

Terototal Prod SRL (achizitia de utilaje tehnologice pentru cresterea competitivitatii firmei),

Termoplast Producator de Tamplarii SA (cresterea competitivitatii societatii prin achizitia de utilaje de roductie de ultima generatie),

Klim Prod Com SRL (dezvoltarea societatii prin achizitionarea de echipamente si utilaje noi),

Cap Pet Plast SRL (diversificarea productiei si cresterea competitivitatii firmei),

European Fabrications SRL (Cresterea ompetitivitatii si imbunatatirea potentialului de export a societatii prin achizitinarea de echipamente performante),

Granjon SRL (diversificarea productiei societatii),

Eco Dif Solutions (diversificarea productiei prin fabricarea de mixturi astfaltice),

Bentiana SRL (dezvoltarea societatii prin diversificarea activitatii),

Mecano Hidraulica SRL (cresterea competitivitatii prin achizitia de utilaje),

Sanex SA (extinderea si modernizarea liniei de productie placi ceramice prin achizitia de echipamente performante, construire hala parter si compartimentari la constructii existente),

Transilvania Impact Export SRL (cresterea competitivitatii prin achizitionarea de echipamente).

 

In apelul mentionat, de anul trecut, intr-o prima etapa au fost acordate finantari proiectelor care aveau un punctaj de cel putin 80 de puncte, iar ulterior, in urma suplimentarii creditelor de angajament, au fost finantate si proiectele cu 78-79 de puncte.

Ministerul Fondurilor Europene a identificat disponibilitati suplimentare, fapt ce permite finantarea tuturor proiectelor aflate pe lista de rezerva, respectiv proiectele care in urma procesului de evaluare si selectie au obtinut punctaj intre 60-77 si care pot fi implementate pana la data de 31.12.2015.

Valoarea totala a asistentei financiare nerambursabile pentru aceste proiecte este de aproximativ 550 milioane lei.

Conform Ghidului Solicitantului, in cadrul acestui apel se pot califica pentru finantare proiectele care intrunesc punctajul minim de calitate (60 puncte). In cazul in care suma bugetelor proiectelor care depasesc punctajul minim de calitate este mai mare decat bugetul alocat acestui apel de propuneri de proiecte, AM intocmeste o lista de rezerva cu proiectele care intrunesc punctajul minim dar care nu s-au incadrat in limita bugetului disponibil. Aceste proiecte vor putea fi finantate, in conditiile identificarii ulterioare de catre AM POS CCE a sumelor necesare din economii/ rezilieri sau alte disponibilitati survenite in cadrul POS CCE.

Apelul la care face referire MFE a fost lansat in 27 octombrie 2014 si a ramas deschis pana in 25 noiembrie 2014. Operatiunea isi propunea sa sprijine intreprinderile din Romania in scopul cresterii competitivitatii acestora si imbunatatirii potentialului de export.

Pentru aceeasta, prin aceste fonduri se urmarea cresterea cifrei de afaceri a firmei solicitante si a productivitatii muncii, pentru inscrierea acestor intreprinderi in media europeana, cu conditia crearii de noi locuri de munca si mentinerii a celor existente.

Solicitantii eligibili pentru aceasta operatiune erau intreprinderile mici, mijlocii si mari, inregistrate legal in Romania in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale (republicata, cu modificarile si completarile ulterioare) si care isi desfasurau activitatea in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *