Editorial

Limba celor de la AUR este ca o nevastă care pune ”ungii” cu gel, ”mere” la sală, ”vindie” ”Țepter” și Avon, ”cunpără” ”bagete” și ”pacete” cu țigări

Eu consider că prima lecţie de Patriotism este să scrii şi să vorbeşti perfect în limba maternă. Să nu fii agramat şi abia apoi să-mi fluturi Tricolorul pe sub nas.

Am intrat cu unele opinii în colimatorul comentacilor AUR. Apoi, dintr-o greşeală fatală (deh, curiozitatea), pe pagina oficială a Alianţei pentru Unirea Românilor şi m-a izbit să aflu că “Fara Aur nu respiram este singurul partid care i și ivește patria”. “Δ, spaţiu (pe post de cratimă), “şi iveşte patria”, care va să zică, fi-r-ar ea de şcoală şi de limbă română, în adâncuri (de ignoranţă) îngropată… Adâncuri în care se scufundă tot felul de aurolaci ai patriotismului de faţadă să scoată la iveală şiraguri de perle lingvistice şi gramaticale.

Din experienţă vă spun că nimeni nu te înjură zilele acestea mai agramat decât un fan AUR. Au migrat la ei toți agramații PRM, PP-DD și foștii ”gigibecaliști”. Toți părăsiții statului român care, din disperarea zilei de mâine (unii), din debusolare educațională (alții), s-au lipit de rătăciții ideologici de la AUR. Ţi-e şi ruşine că împărtăşeşti cu ei aceeaşi limbă maternă.

Aceştia sunt cei care sunt “stapani pe propriul Corp si raspundem pt copii nostri.” Tot ei sunt ”mindrii” și pe ”vecii” stăpâni în “Rominia”. Cei care până să li se propună săparea de şanţuri la graniţa cu Ucraina, au săpat temelia limbii române.

Cei care răcnesc în comentarii pe Facebook: “Stop Vaccinări de oricare vârstă!”

Că ” HOTII AU PUS PROPRIE PE PENSIE SIAU LUAT BANI”…

Acordurile sunt în plus, cratima încurcă, ”i”-urile se pun aleatoriu, virgulele se aruncă cu pumnul…, important este ce răcnesc ei când îi vânează cu haita pe ”dujmanii” de clasă în Parlament, în Primării, la ei la serviciu, sau acasă, dacă se poate. Important este că deja sunt amici de borș pe nas și fețe tumefiate cu ”gaborul” cu care-și cărau pumni, bocanci, scaune și caldarâm în cap pe când erau doar urlători în galeriile de fotbal, înainte să se cațere pe Tricolor și votul debusolaților în Parlament.

De aceea nu e cazul să mai știe gramatica și ortografia limbii române – e suficient să fluture Tricolorul, să-i urască pe unguri, să se tragă din dacii de șapte metri, cei care sălășluiau în tunelurile energetice de sub Bucegi și care, de acolo, au populat și civilizat Pământul și i-au învățat pe romani limba latină. Important e să urască pe toți cei diferiți de ei, să-i amenințe cu ”lasă că venim noi la putere”. Important este să nu le placă și să nu respecte nici o lege, nici o regulă și să fure mărunt. Că și ”domni” fură.

Părinților ăstora încă li se mai umezesc ochii când își aduc aminte cum le-au spart ei gura la “lejionari” în anii 90 și-au alergat-o “pă Doina Cornea, cu tăt cu blujii ei”. Jucători împătimiți de ”SAFI-FMOA”, “Caritas” și alte porcării piramidale ce le promiteau câștiguri facile și aiuritoare (pe atunci nu credeau în matematică, azi nu cred în vaccinare), încă mai au pe acasă vreun kilometru de chitanțe ținute cu sfințenie în șifonierul cu oglinzi. “Că nu să știe, când le-or relua, mai știi?”

Cum au profitat capitaliștii de cumetrie de părinții lor, să-i lase în agoniseala goală, așa au profitat și politicienii de cumetrie să-și facă partide și să se cațere în Parlament pe nostalgiile lor securisto-comunisto-legionare. ”Camarade nu fi trist, Garda merge înainte, prin Partidul Comunist”.

PUNR, PRM, PNG, PP-DD, toate sunt acronime ale aceleiași mizerii menite să țină în frâu teluricul din societate. Acronime de contrapus, prin expresia ”răul mai mic”, celorlalte acronime, cele ”bune” – în fond aceeași mizerie. Poate ați uitat cum în anul 2000 a fost votat Ion Iliescu să nu iasă Vadim Tudor cu ”execuțiile publice pe stadion”… Și ce țeapă și-au luat susținătorii ”Trinebunului”…

Cum părinții lor au pus umărul doar să-și ia un salariu nemuncit alde Vadim Tudor, Gheorghe Funar, Gigi Becali, Dan Diaconescu și alți ”rapsozi” politici, așa se agită și ăștia de acum să le facă viața frumoasă unora ca George Simion, sau Claudiu Târziu și alții (unii chiar ”pârnăiași”), niște ”ăștia” care n-au avut un loc de muncă stabil până n-au fost parașutați în Parlament. Pe discursuri de galerii de fotbal.

După cum zice și istoricul elvețian Oliver Jens Schmitt, specializat în fascismul din Europa de Est, într-un interviu pentru G4Media, „AUR utilizează discursul antisemit și negaționist cu elemente ale naționalismului ceaușist pentru a atrage segmente largi de public”. ”AUR este formată din bătăuși violenți și gălăgioși”, în spatele cărora se plasează însă ”intelectuali care exploatează prestigiul poziției lor pentru a alimenta naționalismul”. Nasol este faptul că: ”Naționalismul și suveranismul AUR pun în pericol securitatea României într-o perioadă de agresiune rusească”.

Așa că, bă, până să vă dați patrioți, învățați-vă limba maternă! Sper că e Limba Română…

Și, gata!

PS: Ca redactor șef al Ziar de Cluj consider că cererea liderilor AUR de a se face ”liste” cu ”organe toxice și false de presă” este de natură imbecil-legionaroidă. Și consider că numai niște golănași-mardeiași puteau scoate pe piață așa ceva. Dar, stai, asta și sunt acești întârziați ideologici: mardeiași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *