Politica

Liderul PSD Cluj, Remus Lapusan, isi bate joc de presa clujeana

Conferinta PSD de astazi in cadrul careia a participat liderul social-democrat, Remus Lapusan, si presedintele executiv, deputatul Cornel Itu, a fost una de fatada. A fost, de fapt, un pretext pentru afisarea unui fals calm fata de ceea ce se intampla in PSD Cluj. O iesire in public care sa spele rusinea de a nu avea inca un candidat definitiv din partea partidului in alegerile locale. Reporterii participanti au inceput sa-si susoteasca inca de la inceputul conferintei ca au venit degeaba. Discursul lui Remus Lapusan s-a invartit, timp de o jumatate de ora, in jurul subiectului Tetarom, a extinderii parcurilor industriale, rezervand doar ultimele minute pentru subiectele pe care le asteptau cu totii: negocierile ALDE si candidatul PSD la Primaria Cluj-Napoca. Domnul Remus Lapusan a preferat varianta ocolitoare, lipsind presa clujeana de raspunsuri concrete.

Astazi, Remus Lapusan si-a batut joc de jurnalistii clujeni chemandu-i la o conferinta de presa lipsita de nuanta, de problematizari. Pe principiul tara arde, si PSD se piaptana, a mizat si liderul social-democrat, abordand subiecte de raftul al doilea in contextul in care partidul nu are nimic sigur. Nu are un reprezentant definitiv pentru alegerile locale si nu are nici alianta cu ALDE incheiata.

Dincolo de afirmatia destul de greoi livrata de Lapusan, conform careia Aurelia Cristea e inca candidatul lor la Primarie, conferinta de azi a revelat un singur lucru concret: incapacitatea liderului PSD. Incapacitatea de a organiza o conferinta de presa, incapacitatea de a comunica cu jurnalistii, de a raspunde concret la o intrebare si, mai ales, incapacitatea de a gestiona activitatea partidului in care se desfasoara.

Nepriceperea, stangaciile au fost cel mai usor mirosite de presa clujeana, plictisita de dicutiile despre Tetarom si suprafetele parcurilor industriale, motiv pentru care reporterii nu s-au ferit din a-l lua in deradere pe Lapusan. Astfel, discursul despre cele doua hale si cele doua cladiri multifunctionale din Tetarom 1, a fost intrerupt de intrebarile legate de posibila alianta cu ALDE sau candidatul surpriza pe care toti speculeaza ca il va anunta la finalul negocierilor. Sigur, Lapusan a trecut repede peste aceste intrebari revenind, de fiecare data, la aspectul Tetarom.

De abia in ultimele minute ale conferintei, jurnalistilor li s-a permis sa puna adevaratele intrebari, presa reusind sa salveze putin din inutilitatea drumul parcus pana la sediul PSD. Dar si asa, intrebari multe si raspunsuri putine, vagi. Deocamdata, Aurelia Cristea ramane reprezentantul PSD la Primaria Cluj-Napoca, insa lucrurile se pot schimba daca lui Lapusan ii iese alianta cu ALDE. De altfel, liderul PSD, dincolo de pseudo-conferinta organizata astazi, a adoptat si o atitudine expeditiva, apeland in cadrul multor intrebari la rusinosul „nu stiu, nu am ce sa va spun”. Tras de maneca de catre reporteri, Remus Lapusan a reusit sa comenteze in trei cuvinte si plecarea Claudiei Anastase din PSD si din Consiliul Local:

„Doamna Anastase a plecat, ii dorim succes. Avem 10.000 de membri, suntem foarte in regula, multumim”, a declarat, usor deranjat de intrebare, liderul PSD, Remus Lapusan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *