In vizor

Licitație pentru pasajul de la Tetarom III din Jucu. Va costa 16 milioane de euro

Compania de Drumuri a lansat licitația pentru proiectarea și execuția pasajului rutier de la Jucu, pe DN 1 C, un pasaj peste linia CFR care să facă legătura între Drumul Național 1 C Cluj-Dej-Baia Mare și Parcul Industrial Tetarom III din zona de nord-est a municipiului Cluj Napoca.

Proiectul este finanțat din PNRR are o valoare de 65,5 milioane lei, iar durata este de 30 de luni cu 6 luni proiectare și 24 de luni pentru execuție. Lungimea pasajului va fi de 233 metri cu un drum de legătură de 900 de metri, potrivit documentației pe care a studiat-o Economedia.

,,Ob. contractului consta in prestarea serviciilor de expropiere si de proiectare , precum si Executia lucrarilor pentru realizarea obiectivului de investitii: Pasaj de legatura intre DN1C si Parcul Industrial Tetarom III, potrivit anunțului de pe SEAP.

Potrivit documentației tehnice, pasajul va fi construit la Jucu, intersecția DN 1 C cu Drumul Județean 109 D peste linia de tren 401 Cluj-Napoca-Apahida-Dej Călători, în zona intersecției fiind amplasată și stația CFR Jucu. Pasajul este necesar pentru a reduce timpul de așteptare la bariera CFR și cozile care se formează pe DN 1 C pentru virajele la dreapta/stânga după coborârea barierei.

Ofertele la contract pot fi depuse până pe 5 februarie 2024.

Au trecut 14 ani de când a fost promis acest pasaj. În acest timp parcul industrial s-a dezvoltat, iar în prezent acolo lucrează peste 8000 de persoane.

Citește și:

ATENŢIE LA TREN: După 14 ani de promisiuni, pasajul de cale ferată de la Jucu rămâne o vorbă în vânt