Din oras

Licitație de peste 5 MILIOANE € pentru amenajare Parc pe culoarul Canalul Morii – tronson Parcul Rozelor

Scris de 202

Administrația locală a lansat recent anunțul de licitație pentru amenajare Parc pe culoarul Canalului Morii, tronson Parcul Rozelor, un proiect de peste 25 milioane de lei. 

Licitația presupune: Servicii de proiectare cu execuția lucrărilor, respectiv:

proiect tehnic (P.T.), 

proiect tehnic pentru autorizația de construire (P.A.C.) proiectului de organizare a execuției lucrărilor (P.O.E.), 

documentație pentru detaliile de execuție (D.D.E.) și a caietelor de sarcini și 

execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ,,Amenajare parc pe culoarul Canalul Morii – tronson Parcul Rozelor” 

Tipul contractului: Lucrări de arhitectură peisagistică a parcurilor/ Lucrări Proiectare și executare.

Valoarea totală estimată: 25.718.624 lei/cca 5.198.511,54 EUR

Durata în luni: 15

Tip finanțare: Fonduri bugetare.

„Se dorește obținerea de fonduri nerambursabile (POR)”, arată reprezentanții Primăriei în documentația aferentă licitației. 

În aprilie 2021, consilierii locali aprobau un proiect de hotărâre în acest sens, iar potrivit scenariului din Studiul de fezabilitate adoptat se prevede realizarea unui parc multifuncțional. 

Spațiul verde din zona Canalului Morii, din imediata apropriere a Parcului Rozelor, ar putea fi transformat într-un zonă-parc cu spații de relaxare şi puncte de belvedere.

CITEȘTE ȘI: Peste 6 milioane de euro pentru amenajarea Canalului Morii – tronson Parcul Rozelor

Lucrările de execuție sunt proiectate în viitor

Tronsonul Canalului Morii din zona Parcului Rozelor ar putea fi reamenajat, după proiectul arhitecţilor de la Planwerk, care au propus să transforme terenul într-un parc multifuncţional, cu intervenţii minime.

Zona verde de pe Canalul Morii, din vecinătatea Parcului Rozelor, va fi transformată într-un parc cu zone de relaxare, grădini urbane, spațiu de joacă pentru copii.

Malurile dinspre Parcul Rozelor vor comporta un caracter urban, fiind dotat cu iluminat public, mobilier urban fiind marcat de deschiderea spre Parcul Rozelor. 

Malurile râului Someş, care traversează municipiul Cluj-Napoca, vor fi transformate în zone pietonale, de agrement şi cu piste pentru biciclete, într-un proiect realizat de arhitecţi spanioli, care au câştigat un concurs internaţional de soluţii iniţiat de Primărie.

„Planurile urbanistice care prevăd amenajarea malurilor Someșului presupun o creștere a accesibilității la apă, și aici mă refer la zona Parcului Rozelor, unde va fi creat un pod pietonal care să facă legătura cu Parcul 1 Decembrie din cartierul Grigorescu.

O altă zonă importantă este platoul Sălii Sporturilor, care va deveni preponderent pietonal, se vor planta arbori, se vor crea alei pietonale și piste de biciclete, dispar parcările, strada Muzicescu va deveni pietonală”, declara Ovidiu Cîmpean, coordonatorul proiectului de revitalizare a malurilor Someșului, la finele anului 2018. 

În prioritățile Primăriei pentru anul 2022, acest proiect nu se regăsește.

În schimb, tronsonul Canalului Morii din zona Parcului Rozelor ar putea fi reamenajat în preajma anului electoral 2024 – Parc Coridorul Canalul Morii Zona Parcul Rozelor – Plopilor (parc nou), această investiție fiind inclusă la secțiunea „Lucrări și obiective de investiții pentru care se realizează documentaţiile tehnice necesare (concurs de soluții, studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentaţii de urbanism, exproprieri etc.) în vederea organizării procedurilor de licitaţie proiectare/execuție lucrări”, potrivit site-ului oficial al municipalității clujene.  

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 1 hour Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 7 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 7 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 8 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 11 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 12 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE