Din oras

Licitatia pentru Tetarom IV, contestata

Licitatia pentru construirea parcului industrial Tetarom IV, adjudecata asocierii ACI Cluj – Electromontaj – Nordo Conforest – Erbi Prodcom SRL a fost contestata. Astfel investitia este blocata pentru cel putin 20 de zile, timp in care Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) trebuie sa dea un raspuns in acest caz.

Contestatia a fost depusa de firma aradeana Tehnodomus, care a depus o oferta cu peste 300.000 de lei mai mica decat cea castigatoare, de 36,3 milioane de lei a celor de la ACI.

“Tehnodomus a depus o contestatie vineri atat la Consiliul Judetean, cat si la CNSC. Trebuiau sa dovedeasca, potrivit caietului de sarcini ca au experienta in lucrari de instalatii de gaze naturale. Tehnodomus a depus un document potrivit caruia un subcontractant avea aceasta experienta, astfel ca Tehnodomus nu a corespuns cerintelor tehnice din caietul de sarcini”, a precizat Alin Iuga, seful departamentului de Relatii Publice a CJ Cluj.

In cazul in care CNSC va da castig de cauza Consiliului Judetean, se va putea trece la semnarea contractului si demararea investitiei.

Reamintim faptul ca parcul industrial  TETAROM  IV va fi construit printr-un proiect in valoare de  54.912.262,01 lei, din care 34.963.454,20 lei o reprezinta finantare eligibila, din care 14.335.016,22 lei finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (41,00%) și  3.146.710,88 lei finantare nerambursabila din bugetul national (9%). Consiliul Judetean Cluj contribuie la acest proiect cu suma de  17.481.727,10 lei (50%).

Foto: voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *