Din oras

Licitația pentru Parcul Observator a fost suspendată

Lansată în luna aprilie, licitația pentru amenajarea Parcului Observator din cartierul Zorilor a fost suspendată. Valoarea contractului este de peste 7 milioane lei (aproximativ 1,5 milioane euro). Pe acest teren, omul de afaceri Sile Pușcaș a dorit să construiască blocuri cu zece etaje. Terenul a fost expropriat de municipalitate.

Potrivit caietului de sarcini, se vor realiza alei și platforme, zonă de fitness, de recreere pentru copii și seniori, se vor amenaja spații verzi și amenajări exterioare.

„Cu toate că în municipiul Cluj-Napoca în general și în cartierul Zorilor în particular, Primăria și Consiliul Local au făcut eforturi considerabile în direcția creșterii numărului de spații verzi amenajate, infrastructura verde nu satisface încă pe deplin nevoile populației. Spațiile verzi de tip parcuri, scuaruri sau grădini lipsesc mai ales în partea de sud a orașului. În această privință, trebuie ținut cont și de numărul foarte mare de adolescenți din municipiu, datorat în special faptului că orașul găzduiește o populație importantă de studenți, cu un apetit ridicat pentru activități în aer liber. În acest sens, se dorește un parc de relaxare și agrement pentru populația de toate vârstele, cât și să ofere o serie de facilități sportive și de joacă de ultimă generație”, scrie în caietul de sarcini.

În momentul de față, pe locul pe care se va construi parcul este amenajată o zonă de joacă pentru copii, dotată cu echipamente de joacă și bănci. Conform caietului de sarcini, terenul nu prezintă construcții și este ocupat în prezent de vegetație spontană și câțiva arbori maturi.

În ianuarie 2021, Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei a aprobat proiectul final al Parcului Observator din cartierul Zorilor, promis de Emil Boc pe terenul deținut de patronul Florisal, Sile Pușcaș, pentru care administrația locală a fost chemată în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *