Din oras

Licitatia pentru construirea Tetarom IV va fi amanata

Licitatia pentru constructia celui de-al patrulea parc industrial al Clujului, care urmeaza sa se amenajeze in Feleacu, va fi amanata. Maine ar fi trebuit sa fie deschise ofertele depuse, insa din cauza numeroaselor clarificari solicitate contractantului, procedura se amana.

Contractul de construire a parcului industrial Tetarom IV este o miza importanta pentru firmele de constructii, deoarece lucrarile sunt evaluate la 42,6 milioane de lei fara TVA, adica 9,7 milioane de euro.

Lucrarile ar fi trebuit sa inceapa in aceasta toamna, daca licitatia s-ar fi incheiat in termenul stabilit initial de Consiliul Judetean Cluj. Conform anuntului de licitatie, ofertele firmelor interesate ar fi trebuit sa fie deschise maine, 15 octombrie.

Licitatia va fi, insa, amanata, au aratat reprezentantii Consilului Judetean Cluj, din cauza numeroaselor clarificari cerute de firmele participante.

De la lansarea licitatiei, au fost cerute peste 20 de clarificari la caietul de sarcini publicat pe SEAP.

Tetarom IV va fi construit pe un teren de 85 de hectare din comuna Feleacu, pentru care Societatea Tetarom detine, deja, titlul de “parc industrial”.

Pentru amenajarea terenului s-au estimat lucrari in valoare de aproape 1,1 milioane de lei, fara TVA. Cheltuielile cu utilitatile se ridica la 15,8 milioane de lei, fara TVA.

Pentru constructii si instalatii s-au alocat 15,2 milioane de lei, fara TVA,  iar utilajele si echipamentele tehnologice si functionale cu montaj s-a estimate un buget de  peste 8,2 milioane de lei, fara TVA. Pentru organizarea de santier a fost prevăzuta o suma estimativa de aproape 169 de mii de lei fara TVA, iar pentru probele tehnologice si alte teste, suma de 700.000 de lei, fără TVA. 2,3 milioane de lei au fost prevazuti pentru cheltuieli diverse si neprevazute.
Constructia parcului din Feleacu are un termen de finalizare de 44 de luni de la data semnarii contractului.

In proportie de 50%, bugetul pentru aceasta investitie este asigurat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere”, domeniul major de intervenție 1.1. „Planul Integrat de Dezvoltare Urbana”. Cealalta jumatate de buget este asigurata de Consiliul Judetean Cluj, actionarul majoritar al societatii Tetarom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *