Rautacisme

Lespuc, acest Mihai Tatulici al Clujului, a încercat să-i administreze o spălătură Caritasului Imobiliar păstorit de Boc

Jurnalistul Ionel Lespuc a încercat, într-un articol publicat astăzi, să spele imaginea Caritasului Imobiliar, păstorit de primarul Emil Boc. Dacă nu doriți să parcurgeți întregul material, vă spunem noi, pe scurt despre ce este vorba: Boc spunea astăzi că nu a mai semnat nici un aviz de oportunitate pentru ansambluri imobiliare mari de trei luni; a întors spatele multor planuri urbanistice zonale. Dacă până nu demult dădea semne că este de partea dezvoltatorilor imobiliari, acum pare că a schimbat macazul.

Finalul articolului este glorios: „Până la urmă, însă, toți ar trebui să fim în aceeași tabără, a Clujului cu care să putem să ne mândrim”.

Ionel Lespuc nu ridică nici un semn de întrebare referitor la multe aspecte importante și serioase din Clujul imobiliar, dar o facem noi.

Atât autorul articolului cât și primarul Emil Boc au uitat de proprietarii pe care i-a condiționat Primăria cu avizul pentru case unifamiliale de construcția unei creșe pe banii lor? Asta în timp ce Boc & Co. au dat aviz pentru ansamblul imobiliar din spatele Gării (aceasta apropos de afirmația potrivit căreia Boc a întors spatele multor PUZ-uri). Ne întrebăm cum nu le este jenă nici conducerii Primăriei, nici celui care consemnează minciunile primarului, fără să îl penalizeze?

Ambele părți uită că restul presei nu trăiește într-o altă lume. Noi, ceilalți jurnaliști nu facem jurnalism de facturier și chitanțier pe pișcotăreli. Noi am scris în repetate rânduri despre Urbanismul de Cumetrie din funărie anul acesta!

Să remarcăm existența acelor dezvoltatori care știu să îl strângă cu ușa pe Emil Boc. Vorbim despre cei cărora le-a pus PUD-ul preș la picioare.

În articol apare următoarea afirmație: „Noi nu dorim să vindem la stadiul de proiect, dar o facem pentru că vin clienții și ne roagă” – spune dezvoltatorul. Să înțelegem că îi roagă oamenii să le vândă garajul și mansarda să-și facă ei apartament? Geme orașul de exemple, nu numai acela, unicul, în care și-a încordat Boc mușchiulețul.

„Până de curând, primarul părea că este de partea dezvoltatorilor, acum dă semne că a schimbat tabăra” – se mai precizează în articol. Noi suntem tentați să spunem că acest lucru se va întâmpla când va face plopul pere și răchita micșunele.

În acest context, trebuie să precizăm că Emil Boc nu se aștepta la apariția grupului de Facebook „Clujului Civic” care numără mii de membri și la anvergura pe care acest proiect o va avea și la câți oameni au început să vadă că Primarul e gol și de conținut și de idei și de formă și de fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *