In vizor

Leon Events, firma care livrează „o masă caldă” elevilor din Cluj, este din nou contestată: „Copiii primesc un sandvici total necomestibil, umed și amar”

O mămică reclamă calitatea slabă a sandviciurilor pe care le primesc elevii Școlii Emil Isac din Cluj-Napoca. Femeia susține că acesta conține ingrediente vechi, iar gramajul este este mai mic decât cel declarat pe etichetă.

„Aș dori să aduc la cunoștința dumneavoastră o problemă cu privire la calitatea sandwich-urilor pe care le primesc copiii la Școala Gimnazială Emil Isac Cluj-Napoca prin programul „Masă Caldă”, licitație câștigată de SC LEON EVENTS SRL. Cluj-Napoca. Din ianuarie copiii primesc un sandwich total necomestibil, umed amar și uneori un fruct. Fructele sunt bune, dar acest sandwich nu se poate consuma, decât dacă ești nemâncat de câteva zile. Copilul meu și mulți alți copii din școală nu mănâncă niciodată acest sandwich. Luni, 11.03 m-am uitat pe etichetă și am văzut că data expirării este greșită, așa cum sunt greșite și cantitățile puse pe etichetă. Salata este amară, castraveții la fel; se vede clar ca nu sunt proaspete, cu toate că este ambalat în atmosferă modificată (nu înțeleg de ce dacă are termen 24h). Uneori salata este maro, atât este de veche, dar totuși pusă în sandwich-ul copiilor. Cornul, nu este nicidecum din pâine integrală, este faină alba, este umed, scârbos, de la acel sos, șunca plină de zgârciuri, iar la cântărire, cantitățile nu corespund cu ce este scris pe etichetă. Calitatea sub standard a acestui sandwich m-a îngrijorat în ceea ce privește standardele de igienă și siguranță alimentară din cadrul acestei firme. Situația nu este singulară, sandwich-urile diferă zilnic, dar problema este aceeași, este necomestibil, ingrediente vechi și de foarte slabă calitate.” este mesajul transmis de mămică Gazetei de Cluj.

Nu este pentru prima dată când părinții se plâng de calitatea produselor livrate de această firmă. Leon Events a furnizat sandviciuri și mese calde și anul trecut pentru elevii din județ. Atunci, elevii și profesorii de la ”Nicolae Bălcescu” s-au plâns că primesc sandviciuri umede, fără prea multă carne.

În 2023 Firma Leon Events a câștigat și în acest an contracte în valoare de 4,8 milioane de lei pentru prepararea și livrarea zilnică a hranei pentru elevii din trei licee clujene.

Citește și:

Leon Events hrănește și în acest an elevii de la patru școli din județ. Firma este abonată la astfel de contracte