Din oras

Le Grand Picnic: festival cu circ, filme si talk-show-uri la iarba verde

Scris de 812

Le Grand Picnic nu e un festival al muzicii, e un spectacol al artelor. Asta spun organizatorii celui mai nou eveniment de pe Valea Garbaului, care va debuta la inceputul toamnei. Pe fostul amplasament al Peninsulei de Cluj va fi montat un cort imens de circ, vor rula filme in aer liber, se va face teatru, iar copiii vor invata sa gateasca.

Vor fi trei zile de teatru, circ, mancare buna si muzica electronica…muzica electronica a anilor 2000, pentru ca grupul tinta caruia se adreseaza festivalul are sunt clujenii care au trecut de 25 de ani, si-au format deja o familie sau sunt pe cale sa faca acest pas. “Le Grand Picnic se adreseaza generatiei care a crescut cu Delahoya, in timpul cand festivalul era organizat in natura”, spun organizatorii.

“Va fi  o atmosfera de familie, ultima mare petrecere a verii. E perioada in care lumea se intoarce din vacante, dar inca nu a inceput scoala”, spune Szende Szafta, directorul de comunicare al Le Grand Picnic.

Daca pana acum cuvantul “festival” ne ducea, in primul rand, cu gandul la muzica, urmata de activitati diverse pe timpul zilei, Le Grand Picnic isi propune sa intoarca polii. Festivalul de la Cluj se axeaza pe activitati artistice in principal, iar muzica va veni ca o completare a acestora.

“Punem foarte mare accent pe arte; vrem sa cream un spatiu al artelor contemporane. Aici vorbim si de o linie de circ, jongleri, vom aduce un cort de circ de 900 de metri patrati, unde va fi program continuu. Le Grand Picnic nu are nicio legatura cu ceea ce am facut pana acum. Nu punem accentul pe muzica, punem accentul pe comunitate”, explica Bodor Laszlo, organizatorul festivalului si fostul director al Peninsula.

Talk show la iarba verde

O alta surpriza inedita pentru Cluj si pentru Romania va fi organizarea de talk-show-uri chiar in cadrul festivalului. Reprezentantii Le Grand Picnic vor sa amenajeze aici un studio in toata regula, in care sa aiba moderatori, invitati, speakeri, cameramani, si toate cate sunt necesare intr-un studio de televiziune.

“Se vor discuta subiecte tabu, probleme si reale interese ale societatii, ale comunitatii, iar oamenii vor putea participa la aceste emisiuni, vor putea vedea cum se fac show-urile TV. Vrem sa aducem oameni care nu se jeneaza sa vorbeasca deschis despre droguri, prostitutie sau biserica. O sa fie dezbateri in fiecare zi, cu cate doua-trei teme de discutie”, mai spun organizatorii.

Ceva altceva

Experienta de peste 10 ani in domeniu organizarii de evenimente, spun ei, ii recomanda sa inceapa un proiect nou, neexploatat in Romania. Au fost primii care au gandit, in 2003, un festival (Peninsula) care a ajuns, cativa ani mai tarziu sa fie cel mai mare din tara. Acum vor sa o ia de la capat, sa creasca un nou concept care sa atraga vizitatori si de peste hotare.

“In 2003 am pornit conceptul de festival de muzica. In vremea aceea a fost ceva nou, si pana in 2008-2010 am reusit sa-l facem cel mai mare din Romania. Asta e un fel de 2003, numai pe cealalta parte a ofertelor de evenimente. Anul acesta vrem sa vina cat mai multi, sa cunoasca ce se intampla, apoi putem spera la vizitatori internationali”, spune Bodor Laszlo.

Pe terenul unde a fost organizata anul trecut a 11 editie a festivalului Peninsula vor fi amplasate o scena mare pe care vor performa formatiile locale si nationale, o scena pentru DJ in cladirea unde a fost, anul trecut, casa organizatorilor si un cort de circ de 900 de metri patrati. In fiecare zi de festival, la Le Grand Picnic vor ajunge cate un DJ si o trupa internationala, dar nu neaparat in voga.

Papa la Soni o sa faca aici un picnic al gustarilor, iar pentru cei mici vor fi organizate workshopuri in care vor putea invata sa gateasca. Nu vor lipsi nici cele mai de success doua terase de anul trecut: Janis si Winegarden, care vor pastra acelasi concept unplugged, unde se va citi literatura si se vor recita poezii.

Pretul de intrare, promit organizatorii, va fi unul modic: doar 10 lei pe zi.  

sursa foto: skirtbike.roULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 11 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 14 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 18 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 19 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 19 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 20 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 20 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 21 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 22 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE