Editorial

Lăsați de capul lor, politicienii impun “victoria voinței” asupra legalității, în concordanță cu ideologia stalinistă: “justiția este instrumentul clasei muncitoare…”

Azi am să vă dau o scurtă lecţie despre cum Guvernele se schimbă, dar năravul guvernanţilor ba. Guvernele sunt compuse din politicieni, oameni şi ei. Oameni cu năravurile lor. Iar năravul e dat de educaţia tinereţii. Iar tinereţea multora dintre aceşti politicieni ai noştri s-a petrecut în anturaj securisto-miliţienesc-comunist. Anturaj în care vigilenţa era extrem de necesară. Aşa că nu a existat guvernare care să nu fi recomandat vigilență. Iar cei mai vigilenţi şi mai la îndemână dintre vigilenţi tot administratorii de clădiri au rămas. Nimic nu se compară cu omul proptit pe scăunel în faţa scării blocului sau al intrării în clădire…

Zilele acestea, în sfârşit, Dacian Cioloş şi-a adus aminte că a făcut armata la Batalionul de Securitate-Miliţie din Cluj-Napoca, chestiune pe care o ştiam dar ne-au plăcut amneziile omului şi cum nu reuşea el să-şi amintească în ce calitate păzea poarta dizidentei anti-comuniste Doina Cornea şi veghea drumurile acesteia prin municipiul Cluj-Napoca “prin parcuri şi pe la statui, unde putea să împrăştie manifeste”. Ca o paranteză, nu pricep de ce Dacian Cioloş îşi tot neagă biografia. Nu e nimic rău să fi făcut armata la Securitate-Miliţie, nu alegeai, ca militar în termen, unde să îţi satisfaci stagiul militar. Dar când adaug acest refuz de memorie la faptul că a negat, vehement, că îi este unchi Virgil Ardelean, fost şef al serviciului secret al Ministerului de Interne, fostul miliţian care se “ocupa” de UBB înainte de 89, din partea Miliţiei, am toată legitimitatea să mă întreb: de ce se ruşinează cu trecutul, cu rudele pe care le are? Asta i se reproşează: năravul amneziilor comode.

Deci, altfel putem citi acum recomandarea dată de guvernul său de “technocraţi” prin care se îndemnau la vigilenţă administratorii de clădiri şi li se cerea “să afişeze indicator cu fumatul interzis care să conţină şi numerele sectiilor de politie unde pot fi anunţate incălcările legii antifumat”. Că dușmanul şi fumează! Nu numai poartă plete şi barbă fără autorizaţie ca pe vremea lui nea’ Ceaşcă!

Iar năravurile “dușmanului” care este poporul român pentru fiecare dintre guvernele sale au fost și vor fi aspru scrutate și prompt cerute spre denunțare. Să nu uitați că încă se mai incriminează penal omisiunea de denunț. Așa că, turnați! De la Protocoalele încheiate între toate instituţiile de forţă ale statului am aflat că în România există dorință de ciripitori, de cântec la urechea celui care vrea să asculte: de la cel mai fără de grad polițist din stradă, până la securiştii cu gradele disimulate sub costumul de politician, afacerist, roba de procuror, judecător, sau jiletca de jurnalist.

Ia să vedem ce mai trebuia turnat în viziunea guvernărilor post-decembriste. Şi Adrian Năstase pe vremea Însuși Lui Regimului Său, a încercat să-și treacă în subordine, ca și turnători, administratorii de bloc, pentru a ști cine pe cine mai primește prin casă. Guvernările Plagiatorului Mitoman, Victor Ponta, încurajau turnătoria şi îi încurajau cu “facilităţi fiscale” pe “românii care vor transmite Fiscului informații privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii”. Aceştia erau îndemnaţi să devină brațul înarmat cu Ochi și Timpan al Statului. Românii au mai avut, prin anii ’50, o perioadă în care dacă-și dădeau în gât vecinii care nu-și raportau cotele agricole, se procopseau cu facilități fiscale, iar delaționații cu ani grei de pușcărie. Este mai mult decât posibil ca unii dintre pionierii fruntași care și-au băgat părinții la pârnaie că n-au declarat un sac sau doi de grâu, să fie strămoșii doritorilor de turnătorie din ziua de azi.

Nesupravegheați, lăsați de capul lor, politicienii români încearcă să impună “victoria voinței” asupra legalității, în perfectă concordanță cu ideologia sovieto stalinistă: “justiția este instrumentul clasei muncitoare…”

Şi, gata.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *