Eveniment

COD GALBEN de ploi torențiale în Cluj

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe județe din țară, inclusiv Cluj. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 15 mai, ora 14.00 – 15 mai, ora 22.00. ANM a transmis și o informare de instabilitate atmosferică pentru 15 mai, ora 11.00 – 17 mai, ora 10.00.

Conform avertizării cod galben,în județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Până în 17 mai, în cea mai mare parte a țării vremea va fi în general instabilă. Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *