In vizor

LACRIMI DE CROCODIL. Cică ”PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, are tupeul să declare europarlavramentarul PNL Rareș Bogdan. Poate în 30 de zile ca la pensiile speciale. Ia să vedem care sunt senatorii PNL care au luptat pentru nerușinatul prag de definire a abuzului în funcție

Senatul a votat miercuri un proiect de lege care introduce în Codului Penal un prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu. Pragul este aproape identic cu pragul de 200.000 de lei din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu în 2017, care a dus la cele mai mari proteste de stradă din ultimele decenii. Potrivit proiectului, inițiatorii sunt membrii PSD, PNL și UDMR din Comisia Juridică din Senat. În dreptul amendamentelor nu sunt trecute numele senatorilor Puterii. Dar noi știm cine sunt membrii PSD, PNL și UDMR ai Comisiei Juridice din Senat.

În ordinea nemerniciei pe care au votat-o, îi aveți aici:

  1. Cristian-Augustin Niculescu – Țăgârlas (PNL, președintele Comisiei Juridice)
  2. Laura Moagher (PSD)
  3. Claudia-Mihaela Banu (PNL)
  4. Robert Cazanciuc (PSD)
  5. Ionel Cristescu (PSD)
  6. Károly Zsolt CSÁSZÁR (UDMR)
  7. Daniel Fenechiu (PNL)
  8. Patricia Moș (PNL)
  9. Ion Rujan (PSD)
  10. Marius Toanchină (PSD)

Proiectul a fost votat cu 79 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă şi 11 abţineri. USR, prin vocea fostului ministru al Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu ”este mai toxic decât Iordache” iar ”Iohannis şi Predoiu desăvârşesc ce a început în 2017 Dragnea”.

Cine are majoritatea în Senat? PSD-PNL-UDMR. PSD are în Parlament 47 mandate la Senat. PNL avea 41 de mandate la Senat; acum mai are 39 – restul s-au dus care cu Orban, care s-au dezafiliat. UDMR are 9 mandate la Senat. Iată cine a dat grosul votului de azi.

Câți senatori PNL au votat azi pentru această lege abuzivă? 26 din 39. Toți cei prezenți, în unanimitate. Rușionos.

Dar mai rușinos, după ce ai tăi au dat cu măciuca-n carul cu oale, este să vii să ”tuni și să fulgeri”, pe Facebook, ceea ce nici tu nu crezi, așa ca europralavramentarul PNL de Cluj, rareș Bogdan cum că:

”Să fie limpede, PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată!.

Le cer imperativ colegilor din Camera Deputaților să corecteze varianta votată în această dimineață în camera superioară. De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare! Valoarea de referință de 250.000 de lei vine din zona legislației care reglementează evaziunea fiscală. Trebuie spus foarte clar, însă, că orice faptă sub valoarea pragului, oricare va fi limita stabilită în Camera Deputaților, constituie contravenție și se sancționează cu amendă și recuperarea integrală a prejudiciului.

Acum 5 ani am ieșit în stradă, alături de milioane de români, pentru a protesta împotriva OUG 13. Vă asigur că nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare și deciziile luate atunci! Marți, în primul BPN al partidului, vom lua și o decizie foarte clară în acest sens, iar colegii din Camera vor face ceea ce trebuie, pentru a demonstra că PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”.

Da, au ierșit și s-au luptat cu PeeeeSeeeeeeDeeeee până au intrat la guvernare cu ei. Și s-au apucat temeinic de lucrat în folosul lor de grup de mare și fericită Famiglie!