In vizor

La un an de la accidentul mortal de la Transilvania Rally, dosarul inca se cerceteaza

Scris de 617

La un an de la accidentul mortal cauzat de pilotul Florin Tincescu la Transilvania Rally in localitatea Agarbiciu dosarul se afla inca in faza de cercetare. Anul acesta traseul raliului nu mai trece pe raza comunei Capusu Mare.

Anul trecut in 22 iunie pilotul Florin Tincescu a accidentat mortal un barbat de 73 de ani din satul Agarbiciu, comuna Capusu Mare. Organizatorii au aratat ca barbatul se afla intr-o zona interzisa publicului atunci cand a fost lovit de masina participanta la competitia sportiva. Politistii din Huedin au intocmit un dosar penal pe numele pilotului de doar 20 de ani. Desi a trecut un an de zile de la accident, dosarul se afla inca in faza de cercetare.

“Dosarul este in lucru la serviciul rutier din Politia Huedin. Cand vor fi finalizate cercetarile Parchetul va da o solutie”, a explicat pentru Ziar de Cluj procurorul Petru Secan, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Huedin.

Editia din acest an a raliului nu va mai trece pe traseul unde s-a petrecut anul trecut nenorocirea.

“Raliul nu mai trece pe raza comunei Capusu Mare. Traseul e undeva intre Manastireni si Belis, pe Valea Fericirii, unde este un drum nou, asfaltat. Din cate stiu proba respectiva este suspendata, asa au in regulament, din cate stiu, ca timp de trei ani nu mai merg pe traseul unde au fost accidente. In ceea ce priveste siguranta trebuia sa fie mai bine organizati, si eu am stat in locul acela unde a fost accidentul. A fost un eveniment nefericit si nici pana in ziua de astazi nu s-a rezolvat nimic, nu s-a ajuns nici macar in faza de proces”, a precizat primarul comunei, Gheorghe Iancu.

Organizatorii competitiei sportive spun, insa, ca nu este nevoie de masuri de siguranta suplimentare.

“Decizia de a evita zona Agarbiciu nu are legatura cu accidentul de anul trecut, nu avem asa ceva stipulat in regulamentul particular. Am vrut sa facem traseul cat mai diversificat si cat mai spectaculos. Masurile de siguranta sunt aceleasi ca si anul trecut, competitia fiind una dintre cele mai securizate”, a explicat Irina Mancas, ofiterul de presa al raliului.

Anul acesta la competitie participa 49 de echipaje. Startul festiv s-a dat ieri, in centrul Clujului, de viceprimarul Gheorghe Surubaru.

Foto: FacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 8 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate
 • Acum 9 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 9 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 9 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 10 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 11 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 12 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 13 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 13 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE