In vizor

La Turda primarul Matei are bani doar de licitațiile pentru prieteni, nu are bani și de subvențiile pentru bone

Scris de 235

Cristian Matei, primarul din Turda, a propus amânarea acordării unui ajutor pentru bonă de care ar urma să beneficieze copiii cu părinți preșcolari. Această formă de ajutor a fost solicitată de către Uniunea Europeană și inclusă în legislația națională, astfel că autoritățile locale sunt obligate să aprobe metodologia de acordate a ajutorului financiar. 

Cristian Matei a propus însă amânarea aplicării acestei metodologii pentru că nu sunt fonduri în bugetul local. 

”Pentru anul bugetar 2020 nu au fost prevăzute asemenea ajutoare financiare și din lipsa fondurilor bugetare nu se va acorda ajutorul menționat mai sus. Începând cu anul bugetar 2021, la întocmirea bugetului local se va avea în vedere posibilitatea alocării sumelor necesare pentru acordarea ajutorului financiar privind plata serviciilor oferite de bonă”, se menționează în proiectul de hotărâre citat de infoaries.ro.

În același timp municipalitatea păstrează susținerea financiară lunară pentru echipa de fotbal a orașului în valoare de 100.000 de lei, deși nu sunt compețiții sportive.

Familiile cu copii preșcolari și venituri de până la 3500 de lei pe membru de familie pot primi un ajutor financiar special cerut de Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a apreciat că se impune la nivel european o creștere a standardului serviciilor sociale destinat îngrijirii copiilor preșcolari și reconciliere socială între viața privată și cea profesională a cetățenilor. Guvernul României a stabilit că se va acorda un ajutor financiar pentru serviciile oferite de bonă în limita fondurilor bugetare anuale aprobate pentru serviciile sociale, la acest capitol. Deși autoritățile locale ar putea rectifica bugetul local, au decis să amâne acordarea ajutorului pentru anul viitor.

Ajutoarele financiare sunt modice și pleacă de la 710 lei pentru persoanele cu un venit net pe membru de familie de până la 2100 de lei și scap progresiv până la 250 de lei pentru persoanele cu venituri de 3001-3500 de lei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 5 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 6 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 7 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 9 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 11 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 21 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE