Sanatate

La Spitalul de Copii Cluj-Napoca, oasele rupte ale micutilor au fost „fixate” cu ghips care nu se intareste

Sistemul medical din Romania este plin de bube mai mici sau mai mari, de la lipsa de materiale sanitare si aparatura performanta, pana la proasta comunicare a medicilor cu pacientii. Recent, pentru cateva zile, la Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului de Copii Cluj-Napoca, cadrele medicale nu au putut lucra in conditii optime din cauza proastei calitati a materialelor. Mai exact, este vorba despre ghips atat de prost incat nu se intarea.

Potrivit surselor Ziar de Cluj, cadrele medicale care se ocupa de fixarea ghipsului pe membrele rupte ale pacientilor au amenintat cu demisia din cauza calitatii slabe a materialelor cu a fost nevoit sa lucreze. Mai mult, rezidentii s-au plans medicilor ca le este mila de copii cand ii vad ca sufera din cauza ca nu pot fi tratati corespunzator. Medicul Ioan Dobrescu le-a replicat acestora sa le ia durerea cu mana daca le este mila de pacienti.

Reprezentantii Spitalului de Copii au recunoscut ca a existat intr-adevar aceasta problema, dar nu au considerat ca este un impediment major. Furnizorul a inlocuit ghipsul de proasta calitate.

„Materialele folosite in clinica sunt avizate de catre personalul care lucreaza cu ele. Intre timp a fost inlocuit ghipsul care nu era corespunzator. Calitatea gipsului nu o face nici medicul, nici asistentul. Reponsabilitatea ii revine celui care il produce si in momentul in care materialele nu corespund calitativ cerintelor cadrelor medicale din Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, sunt inlocuite imediat, se fac documente si se cere inlocuirea materialelor”, au declarat reprezentantii Spitalului de Copii Cluj.

In urma cu aproximativ o luna, si la Spitalul Judetean au fost probleme cu materialele sanitare. La Clinica de Ortopedie nu au fost fase si atele nici macar pentru urgente.

Citeste si:

Lipsă de materiale sanitare în Spitalul Județean Cluj. Pacienții au fost nevoiți să cumpere materialele din banii lor

sursa foto: qbebe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *