Din oras

La șase luni după modernizare, strada Corneliu Coposu se degradează

Scris de 350

Pe lângă calitatea proastă a lucrărilor de reabilitare de pe Corneliu Coposu, trotuarele sunt acaparate de mașini, trecerile de pietoni sunt foarte puține, iar șoferii circulă cu viteză foarte mare. Anual, au loc numeroase accidente, unele dintre ele mortale.

A trecut mai bine de jumătate de an de la modernizarea străzii Corneliu Coposu – artera rutieră principală de la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Zalău, cu o lungime de 1.7 km. Înainte de aceste lucrări, strada mai fusese modernizată în 1996. Iată că după modernizarea de anul trecut, locuitorii nu sunt mulțumiți de modul în care s-a lucrat. Oamenii se plâng că la intersecțiile cu străzile laterale sare pur și simplu asfaltul, iar pe alocuri apar mici gropi, care în mod normal nu au ce căuta pe o stradă modernizată complet în urmă cu aproximativ șase luni. Clujenii cer să se facă din nou lucrări de reparații. „Domnilor, având în vedere modul total haotic și grotesc de lucru de pe strada Corneliu Coposu, vă întreb când o să reveniți pentru reparații? Intersecțiile cu străzile laterale de pe care sare asfaltul, gropițele care au apărut și mai apar, și nu în ultimul rând capacele de canal care sunt un monument de incompetență”, a scris recent Andrei Morar, pe platforma pentru sesizări și reclamații la adresa primarului Emil Boc, domnuleprimar.ro. 

Asfalt degradat Corneliu Coposu

Lucrările au fost făcute de mântuială din moment ce locuitorii de pe Corneliu Coposu se plâng de calitate. “O altă problemă ar fi legată de apele pluviale, când la orice ploaie de vară iese apa prin canale. Acest lucru au încercat să îl rezolve și în primă fază, și în a doua când s-a lucrat, dar nu s-a calibrat nici acuma”, ne-a declarat un clujean care locuiește pe această stradă.  

Se vede clar că rigolele nu fac față, aproape lângă fiecare rigolă fiind adunate materiale aduse de apă – nisip, pietriș, gunoaie. 
Nici de rondourile cu verdeață nu s-au ocupat muncitorii cum trebuie. Pe alocuri, în loc de gazon sau flori, cetățenii își pot clăti ochii cu grămezi de nisip puse în zonele verzi. 

Rigole

Pentru pietoni este o adevarată provocare să circule pe trotuare. Din poartă în poartă este parcată câte o mașină de-a curmezișul, astfel că pietonii sunt nevoiți să se strecoare cum pot printre autoturismele lăsate pe trotuare.

Pe strada Corneliu Coposu nu doar calitatea lucrărilor de modernizare este o problemă, ci și circulația rutieră. Este una dintre cele mai periculoase străzi din oraș, anual fiind înregistrate numeroase accidente grave. Strada este un adevărat pericol public pentru pietoni din cauza aglomerației, a vitezei cu care circulă șoferii și a lipsei trecerilor de pietoni. 

Clujenii din zonă spun că Primăria ar trebui să ilumineze trecerile de pietoni pentru a crește gradul de siguranță. „Să dea amenzi mai mari pentru soferi, efectiv nu vezi un radar niciodată. Probabil ar fi bine să fie agenții de circulație mai prezenți  în zonă. Cred că asta ar rezolva problema. De exemplu ar fi foarte bine, dacă s-ar ilumina trecerile de pietoni. Există doar o trecere de pietoni, semaforizată cu buton, pentru pietonii pe toată strada. Ar fi foarte bine ca toate trecerile de pietoni sa fie semnalizate. Și desigur iluminarea ce ține de primărie să se ocupe de acest lucru”, a mai spus clujeanul nemulțumit de calitatea lucrărilor. 

Trotuar Corneliu Coposu

Anul trecut din păcate am fost prezenți la mai multe accidente provocate din cauza vitezei. Cele mai multe au fost din cauza vitezei a șoferilor iresponsabili, deoarece zebrele nu reprezintă o certitudine că cel care se angajează în trecerea străzii Corneliu Coposu prin locul marcat, va ajunge în viață pe partea cealaltă. Din spusele locuitorilor din zonă, cei mai prudenți sunt șoferii de mașini mari, cum ar fi TIR-urile, care oferă prioritate pietonilor pe trecere. Faptul că este o stradă intens circulată, și lipsa semafoarelor, cei mai mulți accelerează, și așa au loc frecvent accidente mortale sau cu răniți. “De ani de zile am făcut cerere la Primărie, să facă un semafor, că nu se poate trece. Sunt și oameni cinstiți, care imediat opresc la trecerea de pietoni, dar cei mai mulți trec cu nesimțire, și nu putem trece cu copiii că ne este frică”, a spus o femeie care locuiește pe strada Corneliu Coposu.

Clujenii care locuiesc pe strada Corneliu Coposu se gândesc cu groază că oricând ar putea fi victimele șoferilor care parcă nu văd trecerile de pietoni. Ei speră că autoritățile abilitate vor lua măsurile necesare pentru reducerea accidentelor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 27 seconds PubliNews
  „Field of Dreams” – noile colecții toamnă-iarnă din magazinele Iulius Mall Cluj inspiră la visare și emoție. Vino să le descoperi!
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 5 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 6 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 8 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE