In vizor

"La pas prin orasul comoara" a adus cu 20% mai multi turisti in Cluj-Napoca

Scris de 543

Proiectul european “La pas prin orasul comoara” a ajuns la final, cu sase luni intarziere. Echipa de implementare se lauda ca 300.000 de persoane s-au informat despre Cluj-Napoca cu ajutorul site-ului www.visitcluj.ro, iar numarul turistilor a crescut cu 20% -30% in 2011-2012.

“La pas prin orasul comoara” a adus cu 20% mai multi turisti in Cluj-Napoca, spun cei din echipa de implementare a proiectului. “Numarul turistilor in municipiul Cluj- Napoca a crescut in perioada de implementare a proiectului cu 20% pe an în 2011 si 30% pe an in 2012 fata de anul 2010” arata Calin Forna, manager de proiect.

Principalul promotor al proiectului este site-ul www.visitcluj.ro, disponibil in engleza, franceza, germana, maghiara si romana. Potrivit echipei de implementare, 300.000 de persoane s-au informat despre Cluj-Napoca cu ajutorul acestui portal.

Conform bugetului iniţial al proiectului, valoarea achiziţiilor a fost de peste 820.000 de lei. In urma procedurilor de licitatie deschisa sau cerere de oferta, valoarea achizitiilor publice a scazut cu 40%, ajungandu-se la suma de aproximativ 500.000 de lei.

“Prin proiect s-au realizat mai multe tipuri de materiale de informare si promovare turistica, carti poştale 3D cu imagini ale Clujului de ieri si de azi, CD-uri si DVD-uri turistice, clipuri si spoturi TV, un portal web, bannere de promovare pe site-urile de profil, articole publicitare in publicaţii de specialitate şi în ghidul turistic al Romaniei, amplasarea unor panouri publicitare în principalele orase ale tarii si organizarea unui eveniment de promovare turistică (Zilele Centrului Istoric al Municipiului Cluj- Napoca)”, arata reprezentantii Primariei Cluj-Napoca, intr-un raspuns oficial.

“La pas prin orasul comoara” a urmarit, inca de la inceput, promovarea centrului istoric, a muzeelor Clujului, a Gradinii Botanice “Alexandru Borza” si a Parcului Etnografic “Romulus Vuia.

Cat despre intarzierea cu sase luni a finalizarii proiectului, Primaria Cluj-Napoca da si o explicatie: “Termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit cu 6 luni, deoarece s-a amanat publicarea Ghidului National al Romaniei, la care se refera una din campaniile publicitare incluse in graficul de activitati ale proiectului (insertia unui articol publicitar de 2 pagini in ghidul turistic al Romaniei)”.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 14 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 17 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 17 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 19 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 20 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE