In vizor

Ce scoli si ce firme primesc cei mai multi bani pentru reparatii

Scris de 381

Municipalitatea a incheiat un contract cu cinci societati: Canion Impex, Rombianca Prestcom, Servinstal Import Export, Novas Construct Consulting si Constructii SRL pentru reparatiile traditionale de vara la scolile si gradinitele din oras.

Primaria a estimat contractul la 11,2 milioane de lei, dar, in urma licitatiei, valoarea s-a redus la jumatate – contractul fiind incheiat in la finalul lunii iunie la valoarea de 6,1 milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrarilor este, conform reprezentantilor Primariei, data de 12 septembrie.

Daca in majoritatea unitatilor de invatamant preuniversitare suma care urmeaza sa fie cheltuita se ridica la cateva zeci de mii de lei, iar lucrarile vizeaza reparatii curente, igienizari si modernizarea grupurilor sanitare, sunt si cateva investitii mai mari.

Cea mai mare suma va merge la inlocuirea tamplariei si la modernizarea fatadei Liceului Teoretic Nicolae Balcescu – 604.000 de lei. Lucrarile sunt realizate de firma SC Canion SRL, care este o obisnuita a licitatiilor Primariei inca din primul mandat al lui Emil Boc, din 2004. In principiu, firma lui Gheorghe Talos a prins lucrari de reparatii la scoli in fiecare an. Tot Canion va face fatada Colegiului Tehnic Napoca pentru 102.000 de lei, dar si cea a Liceului Teoretic Avram Iancu, pentru aproape 189.000 de lei. Pe 2012, Canion a raportat pierderi de aproape 600.000 de lei, fiind singura neprofitabila din cele cinci societati si totodata cea care incaseaza cele mai “grase” lucrari din contract.

Alte lucrari cu plata substantiala vor fi efectuate de firma Servinstal, cea care se ocupa de intretinerea cismelelor si a fantanilor arteziene din oras. Firma detinuta de Ioan Pintican va lua peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu. Servinstal a raportat un profit de 473.000 de lei pentru anul 2012.

Nu i-a mers rau anul trecut nici societatii Rombianca, inregistrand un profit net de 233.000 de lei. De asemenea, SC Constructii a avut un profit de aproape 170.000 de lei, iar Novas Construct a inregistrat un profit de 6.600 de lei in 2012.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 17 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 17 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE