De cartier

La o lună de la data (re)începerii lucrărilor pentru podul Porțelanului, vedem primele semne pe șantier: câteva garduri metalice și panoul informativ

Scris de 597

În aprilie 2019, Primăria Cluj-Napoca a demarat lucrările pentru ridicarea unui nou pod rutier în zona străzii Porțelanului, podul comunist existent, reabilitat, urmând a rămâne unul pietonal. Șantierul ar fi trebuit să dureze 12 luni, dar, în Clujul ”smart”, sarea existentă în sol a fost descoperită prea târziu, iar lucrările au fost amânate în așa fel încât acum, în 2022, pe acest pod se circulă mai rău chiar decât în 2018.

După ce s-a renunțat  la vechiul proiect tehnic, imposibil de pus în practică pe solul plin de sare, și după ce firma care trebuia să realizeze în primă instanță podul a reziliat contractul, Primăria a făcut demersurile pentru elaborarea unui nou proiect tehnic și pentru licitarea din nou a lucrărilor. Asocierea SC Freyrom SA – SC Procons Group SRL – SC Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL sunt cei care au câștigat licitația pentru ridicarea podului. Sunt aceleași firme care ridică și podul Oașului – Răsăritului, unde lucrările avansează într-un ritm excelent. Totuși, la podul Porțelanului, șantierul face pași mici, de melc.

Înainte de Paște, primarul Emil Boc a declarat la radio că a dat, din 26 aprilie, ordinul de (re)începere a lucrărilor și că, din a doua parte a lunii mai, o să vedem și lucruri concrete pe teren:

„(Legat de podul Porțelanului – n.r.) v-am spus că, atunci când am vești noi, vin și vi le dau! Acuma pot să vă spun dumneavoastră și clujenilor că, exact cum am spus, am semnat contractul ieri (20 aprilie – n.r.), marți am dat ordinul de începere cu 26 aprilie, termenul de realizare este 7 luni. Asta este ceea ce avem astăzi legal, în vigoare, operațional.

Probabil că de pe la partea a doua a lunii mai o să vedeți și lucruri concrete, pentru că acuma din 26 aprilie e ordinul de începere semnat, durează probabil vreo 2-3 săptămâni să-și aducă materialele, să-și aducă ceea ce e necesar să intervină și undeva de la sfârșitul lunii mai se vor vedea și lucrări concrete în teren.

Durata de execuție e 7 luni de zile. Ochii pe ei, ceasul ticăie și să termine lucrarea acum pentru că a plecat în linie dreaptă!”, a declarat primarul Emil Boc, înainte de sărbători, la o emisiune prietenoasă de radio.

Suntem în prezent la finalul lunii mai și singurele lucruri concrete care au apărut în zona unde urmează a fi ridicat noul pod sunt niște garduri metalice și panoul informativ de șantier. Până în 26 noiembrie, când podul ar trebui să fie gata, mai sunt 6 luni. Timp suficient?

Deocamdată, la o lună de la începerea lucrărilor, vedem pe șantier doar bălării:ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 1 hour Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 2 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 3 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 4 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 6 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 17 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 23 hours In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
 • Acum 2 days General
  CAPCANA MORTALĂ DE LA CIUCEA: O tânără de 21 de ani a murit , alte trei persoane, printre care o minoră de 10 ani, au ajuns la spital. NU EXISTĂ SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ ACCIDENTE ÎN ZONĂ
Citește și...
Recomandările redacției
General

test

test

TOP CITITE