Editorial

La noi, orice dezastru este un avânt pentru politicieni

Nici bine nu s-a răcit cenușa după incendiul de la Spitalului Județean Piatra Neamț, că politicienii au și început să-și dea la gioale. Deh, ce nu face politicianul român pentru un „pumn” de voturi. Guvernul e de vină, sare PSD, și cere demisia lui Orban și a lui Tătaru. „Au umplut sistemul de sănătate cu politruci, chelneri, rubedenii!”, țipă ai lu’ Ciolacu. Uitând, pesemne, că „paharul” sănătății a fost umplut mai întâi de ei cu tot soiul de politruci și rubedenii. E drept, la performanța liberalilor de a pune manager de spital un chelner cu studii la „școala vieții”, nu au ajuns. Ceea ce chiar e de mirare. Nu știu cum de le-a scăpat.

PNL, la rându-i, cum are ghinionul să fie la guvernare, s-a mulțumit cu mărunțișul. I-a cerut șefului Consiliului Județean Neamț, pesedistul Ionel Arsene, demisia de onoare.  Ca să fie clar: „Pentru toți, Ionel Arsene este un călău!”, țipă liberalii. Mai bine s-ar uita în ograda lor, plină cu ce le-au spus pesediștii că e plină. Liberalii așteaptă onoare de la Ionel Arsene, de parcă ei, ca orice politician care se respectă, ar ști ce e aia onoare.

Nici liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, nu se lasă. După ce cere demisia lui Ionel Arsene, dă după liberali cu un mic avertisment.  Cică vor fi vinovaţi şi cei de la Ministerul Sănătăţii, în frunte cu ministrul, dacă nu vor gestiona situaţia cu maxim profesionalism. Ce vorbești dom’le? Ce profesionalism? De unde profesionalism? Că dacă exista așa ceva, nu s-ar fi murit la Piatra Neamț.

Peste toți și toate, sare Ponta, și cere demisii și-n stânga, lui Arsene, și-n dreapta, lui Orban. Bine, Ponta e pățit și, cum se zice, ca pățitul nu știe nimeni. De aia nici nu mă miră curiozitatea lui, cum că dacă se va întâmpla, cumva, ca Iohannis să-i ceară lui Orban demisia, cum i-a cerut-o și lui după incendiul de la Colectiv. Lui, care nici măcar nu era acasă când a avut loc dezastrul. Dar în ce țară crede Ponta că trăim noi? Adică după ce s-a chinuit atâta să-l ungă pe Orban prim-ministru, acuma să-l dea jos. Nici să nu viseze la așa ceva că, până la urmă, să fim serioși, Orban nu e Ponta și, culmea!, nici Ponta nu e Orban.

Ăștia ne sunt politicienii. Necazul nostru este prilejul lor de a-și da la gioale. Nu că nu ar face-o oricum, dar parcă, câte un dezastru le dă avânt, le dă aripi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *