Editorial

La noi, orice dezastru este un avânt pentru politicieni

Scris de 37

Nici bine nu s-a răcit cenușa după incendiul de la Spitalului Județean Piatra Neamț, că politicienii au și început să-și dea la gioale. Deh, ce nu face politicianul român pentru un „pumn” de voturi. Guvernul e de vină, sare PSD, și cere demisia lui Orban și a lui Tătaru. „Au umplut sistemul de sănătate cu politruci, chelneri, rubedenii!”, țipă ai lu’ Ciolacu. Uitând, pesemne, că „paharul” sănătății a fost umplut mai întâi de ei cu tot soiul de politruci și rubedenii. E drept, la performanța liberalilor de a pune manager de spital un chelner cu studii la „școala vieții”, nu au ajuns. Ceea ce chiar e de mirare. Nu știu cum de le-a scăpat.

PNL, la rându-i, cum are ghinionul să fie la guvernare, s-a mulțumit cu mărunțișul. I-a cerut șefului Consiliului Județean Neamț, pesedistul Ionel Arsene, demisia de onoare.  Ca să fie clar: „Pentru toți, Ionel Arsene este un călău!”, țipă liberalii. Mai bine s-ar uita în ograda lor, plină cu ce le-au spus pesediștii că e plină. Liberalii așteaptă onoare de la Ionel Arsene, de parcă ei, ca orice politician care se respectă, ar ști ce e aia onoare.

Nici liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, nu se lasă. După ce cere demisia lui Ionel Arsene, dă după liberali cu un mic avertisment.  Cică vor fi vinovaţi şi cei de la Ministerul Sănătăţii, în frunte cu ministrul, dacă nu vor gestiona situaţia cu maxim profesionalism. Ce vorbești dom’le? Ce profesionalism? De unde profesionalism? Că dacă exista așa ceva, nu s-ar fi murit la Piatra Neamț.

Peste toți și toate, sare Ponta, și cere demisii și-n stânga, lui Arsene, și-n dreapta, lui Orban. Bine, Ponta e pățit și, cum se zice, ca pățitul nu știe nimeni. De aia nici nu mă miră curiozitatea lui, cum că dacă se va întâmpla, cumva, ca Iohannis să-i ceară lui Orban demisia, cum i-a cerut-o și lui după incendiul de la Colectiv. Lui, care nici măcar nu era acasă când a avut loc dezastrul. Dar în ce țară crede Ponta că trăim noi? Adică după ce s-a chinuit atâta să-l ungă pe Orban prim-ministru, acuma să-l dea jos. Nici să nu viseze la așa ceva că, până la urmă, să fim serioși, Orban nu e Ponta și, culmea!, nici Ponta nu e Orban.

Ăștia ne sunt politicienii. Necazul nostru este prilejul lor de a-și da la gioale. Nu că nu ar face-o oricum, dar parcă, câte un dezastru le dă avânt, le dă aripi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 11 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 12 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 12 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 13 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 14 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 14 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 14 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 15 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 16 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 16 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției