Din oras

La ghisee, ca-n transee: Mizerie si inghesuiala la ”Rutiera”

Seria aventurilor la ghiseele cele mai utilizate din oras continua. In functie de organizare, comportamentul functionarilor, accesul persoanelor cu handicap, starea toaletelor si a salii de asteptare, fiecare institutie a primit o nota de la 0 la 10. Care este institutia cu adevarat demna de un oras de cinci stele, vom afla impreuna la sfarsitul acestei campanii.

La Serviciul Politiei Rutiere (S.P.R. Cluj) de pe strada Albac este inghesuiala la orice ora. De la primele ore ale diminetii, inca dinainte de deschidere, zeci de persoane se inghesuie sa intre primele si sa puna mana pe aparatul care elibereaza numere de ordine. In fata institutiei, la doi pasi de usa principala, troneaza doua tomberoane care intampina fiecare platitor de taxe si impozite. Pe jos, mucurile de tigara sunt atat de multe, incat abia daca poti face un pas fara sa calci pe unul. Imprastiate, printre ele, stau paharele de unica folosinta din care cei care asteapta la coada beau cafea nes.

In dreptul usii, amintirea unei rampe de acces pentru persoanele cu handicap nu face decat sa incurce traficul.

In meniu: ore intregi in picioare

In sala de asteptare, oamenii stau ca la club: inghesuiti si in picioare. Teoretic, exista cozi, dar sunt atat de imprastiate incat cei de le ghiseul 1 ajung sa se intersecteze cu cei de la ghiseul 4.

In mijlocul salii, doua aparate de cafea pornesc la fiecare cinci minute. Oamenii isi omoara timpul cu cafeaua de un leu. Daca nu ai ajuns aici la prima ora, o sa trebuiasca sa astepti dupa cel putin 25 de persoane care au prins bon inainte. Daca orele de asteptare si cafeaua isi spun efectul, trebuie sa stiti ca aici nu exista toaleta. Eventual, daca mai comandati o cafea de la barul de vizavi, o sa puteti folosi baia de acolo.

  • Organizare: 6
  • Comportament: 9
  • Conditii persoane cu handicap: 4
  • Sala de asteptare: 4
  • Toalete: 0
  • Media: 4,6

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *