Din oras

La ghisee, ca-n transee: La RAR, sala de asteptare este… in propria masina

Seria aventurilor la ghiseele cele mai utilizate din oras continua. In functie de organizare, comportamentul functionarilor, accesul persoanelor cu handicap, starea toaletelor si a salii de asteptare, fiecare institutie a primit o nota de la 0 la 10. Care este institutia cu adevarat demna de un oras de cinci stele, vom afla impreuna la sfarsitul acestei campanii.

Nu puteam sa ignoram Registrul Auto Roman (RAR) in aceasta serie a institutiilor unde clujenii, si nu numai, trebuie sa mearga dupa diferite acte, sa stea la cozi si de cele mai multe ori sa si plateasca niste taxe.

Oamenii vin din tot judetul la RAR, fie pentru un certificat de autenticitate, cand vor sa inmatriculeze o masina, fie pentru o Inspectie Tehnica Periodica sau pentru a-si recupera talonul retinut de politie. Pentru orice ati avea nevoie, se face in prealabil o programare, astfel se evita aglomeratia inutila si asteptarea se scurteaza. Un lucru bun, daca stai sa te gandesti ca sala de asteptare este fie in masina proprie, fie in curte. Acolo stau oamenii infrigurati pana cand se termina verificarile si isi pot lua actele dorite.

“Sala de asteptare sau birou de informatii? Poate la portar sau mai bine mergeti in spatele cladirii, la stanga este casieria”, spun barbatii dintr-unul din grupurile care asteapta in curte.

Chiuveta de la Casierie

La casierie este un singur ghiseu, cel mai probabil este suficient la fluxul de persoane. Aici este si o masa si un scaun, unde unul dintre cei care stau la coada se poate aseza. Este si un automat de cafea si un aparat de apa, cu pahare. Putin mai incolo o chiuveta si un robinet, din care curge apa constant. Accesul persoanelor cu dizabilitati nu este nici ingradit, dar nici facilitat. Nu sunt scari sau accese inalte, dar usile sunt destul de inguste, iar accesul la baie este imposibil pentru aceste persoane.

Nici pentru cei care nu au probleme de deplasare nu se recomanda intrarea in baie, din cauza unui miros ucigator. Exista toalete separate pentru ambele sexe, este si hartie, dar mizeria este la ea acasa.

  • Organizare: 7
  • Comportament: 8
  • Conditii persoane cu handicap: 4
  • Sala de asteptare: 6
  • Toalete: 1
  • Media: 5,2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *