Reportaj

La ghisee, ca-n transee: Atentie, la AJOFM se fura!

Reporterii Ziar de Cluj si-au propus sa vada pe propria piele cum sunt tratati clujenii in institutiile publice sustinute chiar din buzunarul . In functie de organizare, comportamentul functionarilor, accesul persoanelor cu handicap, starea toaletelor si a salii de asteptare, fiecare institutie a primit o nota de la 0 la 10. Care este institutia cu adevarat demna de un oras de cinci stele, vom afla impreuna la sfarsitul acestei campanii.

Daca tocmai ai intrat in posesia pensiei sau a ajutorului de somaj, incearca sa eviti cozile de la AJOFM sau Casa de Pensii. In institutie se fura, o spun chiar functionarii care au decis sa-i avertizeze pe cei mai putin initiati in arta criminalitatii. Mai multe afise de pe geamurile ghiseelor ii indeamna pe oameni sa fie „vigilenti” atunci cand stau la „rand (coada)” pentru ca se fura „portmonee”.

Daca totusi vigilenta iti este inselata si ti se fura portofelul, iesi repede afara! Doar de acolo ai voie sa iti folosesti telefonul mobil si sa chemi politia in ajutor. Pentru ca, in interior, un Sagem reprezentat artistic de un functionar cu vaste cunostinte despre limba engleza afiseaza textul „No speak”.

Cand vine vorba de organizare, lucrurile stau bine. Exista numere de ordine, care chiar sunt respectate, iar doamnele de la ghisee sunt destul de amabile incat sa-ti rezolve problemele rapid. In ciuda aglomeratiei, sala de asteptare este relativ curata si aerisita.

Daca, totusi, vrei sa mergi la baie, ar fi bine sa te pregatesti: buda este comuna pentru femei, barbati si angajati. In aceeasi toaleta exista o intrare separata pentru persoane cu handicap, dar usa este mereu inchisa. De hartie igienica si sapun nici nu poate fi vorba, in schimb ai sansa sa dai peste niste angajate care fumeaza sau vreo mocheta pusa la uscat pe o teava.

  • Organizare: 9
  • Comportament: 9
  • Conditii persoane cu handicap: 5
  • Sala de asteptare: 9
  • Toalete: 5
  • Media: 7,4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *