Din oras

La final de 2015, Clujul are o strada neasfaltata in centru

La Cluj, strazile care nu cunosc binecuvantarea asfaltului nu se afla doar la periferiile orasului, ci si in centru. Ba chiar in buricul targului. Un exemplu este strada Marului, situata la doi pasi de Piata Unirii. Dupa ce le-a promis in 2011 includerea in programul de asfaltari, Primaria sustine acum ca e vorba de o strada privata.

Mai exact, e o straduta perpendiculara pe strada Bisericii Ortodoxe, nu foarte lunga, dar plina de balti adanci si de noroi. E o zona de case, cu gradini si vegetatie si ulita de pamant, ca la tara. 

“Aici nu ne intreaba nimeni daca am vrea sa avem o strada curata, pe care sa nu avem de ocolit gropi si baltoace si sa ne fie rusine cu ea”, se plange o localnica. 

In cursul acestui an s-a asfaltat cu mare valva strada vecina, a Bisericii Ortodoxe, cu reclamatii si scandal, insa nu a fost luata in considerare o lucrare similara si pe Marului. 

Aceasta in contextul in care, pe vremea fostului primar Sorin Apostu administratia a facut promisiuni publice in acest sens. 

“Am observat ca va fi modernizata strada Bisericii Ortodoxe, in acest sens va rog sa dispuneti ca si aleile perpendiculare pe aceasta strada sa fie modernizate. Strada Marului este complet distrusa si este perpendiculara pe strada Bisericii Ortodoxe, chiar in dreptul bisericii. Va rog sa nu uitati si de aceste stradute care se afla in centrul Clujului”, scria un clujean pe domnuleprimar.ro in martie 2011. 

Raspunsul a fost foarte incurajator. 

“In cadrul programului nostru de „ Modernizare, reparatii si intretinere strazi” in Municipiul Cluj – Napoca din perioada 2011-2013, vor fi reabilitate si cele doua strazi ( Bisericii Ortodoxe si Marului)”, au scris la acea vreme oficialii Serviciului Administrare cai publice din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca. 

In plus, un grup de locuitori ai zonei au reclamat in 24 noiembrie pe domnuleprimar.ro si defectiuni ale sistemului de iluminat public. 

“As dori sa sesizez faptul ca de o saptamana, pe strada Marului (o strada din zona centrala a Municipiului), nu arde nici un bec din cele trei care erau pana acum. Pe aceasta strada locuiesc persoane in varsta, doua persoane care detin titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Cluj-Napoca, accesul pe timp de noapte este extrem de dificil si exista riscul aparitiei hotilor ce vizeaza asemenea zone” se arata in sesizarea semnata “locuitorii strazii Marului, Cluj-Napoca”. 

Astazi, raspunsul oficialilor municipalitatii clujene este altul. 

“Strada Marului este privata, Primaria nu poate interveni”, a declarat un reprezentant al Primariei Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *