Din oras

La Cluj, nu se mai face videochat oricum. Trebuie antrenament!

Industria video-chat-ului e in crestere, la fel si pretentile consumatorilor. Daca pana acum, orice tanara cu nesiguranta materiala putea sa se angajeze intr-un astfel de studio, in ultima vreme, pretentiile angajatorilor clujeni au crescut – cunoasterea limbii engleze la nivel avansat este o conditie esentiala, iar look-ul trebuie sa fie cat mai placut. Daca trec de proba unui interviu cu „conducerea”, fetele nu incep „live-ul”, ci intra in cantonament: urmeaza cateva saptamani de training inainte de a se prezenta in fata web-cam-ului!

In ce consta acest training, explica reprezentantul unei studio de video-chat din Cluj:

„E vorba de toata partea de suport pe care o putem oferi modelelor. Depinde ce varianta alegeti, cea de a lucra de acasa sau cea de la studio. Eu, personal, as alege varianta a doua. Bun, deci o sa inveti tot ce trebuie sa faci din momentul in care intri in camera: tehnici de comunicare, tehnici de manipulare, pana se atinge un anumit nivel de performanta. O sa inveti cum sa abordezi anumiti membri, cum sa tragi mai mult de ei, cum sa gadili orgolii”, spune trainerul.

Totul depinde ce cat de receptiva e fata, spun angajatorii. Cu cat este mai deschisa si cu cat adopta mai repede tehnicile prin care se „trage cat mai mult” de clienti, cu atat buzunarele tinerei se umplu mai repede. Banii, sustin ei, curg garla:

„In prima luna am castigat aproape 4.000 lei fara sa am nici un fel de experienta anterioara in videochat. E adevarat ca m-a ajutat mult trainingul pe care l-am facut la studio si sfaturile pe care le primeam zilnic de la echipa de suport. In urmatoarele luni, am inceput sa castig din ce in ce mai mult, iar munca a devenit din ce in ce mai usoara”, spune Maria, o clujeanca de 23 de ani, in prezentarea pe care o face studio-ului care-i umple lunar portofelul.

Fiecare model are propria camera de lucru, toate camerele sunt amenajate frumos, aparatatura este performanta si cei din echipa de suport sunt disponibili oricand pentru a ajuta, se promite in oferta de lucru.

„Echipa noastra va fi mereu langa tine, te va ajuta cu sfaturi si traininguri pentru ca tu sa ajungi la incasari de mii de dolari inca din prima luna”, spun reprezentantii agentiei de videochat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *