Uncategorized

La Cluj, erorile nu se penalizeaza, se rasplatesc!

La inceputul lunii martie, reprezentantii Consiliului Judetean anuntau ca risca sa piarda milioane de lei sau chiar toata finantarea europeana pentru proiectul drumului Rachitele – Ic-Ponor din cauza unei erori de proiectare.  Erorile nu s-au descoperit recent, ci in 2010, dupa primul an de la demararea proiectului, cand s-a constatat ca proiectul realizat nu corespundea realitatii din teren.  Motiv pentru care acesta a trebuit ajustat (acesta fiind si motivul pentru care exista riscul pierderii unei parti din finantare).

In loc sa se penalizeze proiectantul pentru erorile facute, acesta a fost “premiat” cu un nou contract, prin incredintare directa, practic pentru a-si repara propriile greseli. Este vorba de contractul incheiat in septembrie 2012 intre Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat a Judetului Cluj si firma Drumex, cea care a facut proiectul initial eronat.

Valoarea contractului “Servicii de proiectare privind documentatii suplimentare pentru lucrarile de drum si poduri la obiectivul – Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele-Prislop-Ic Ponor” este de 59.000 de lei, adica aproape 14.000 de euro.

Drumex este firma administrata de profesorul Universitatii Tehnice, Mihai Iliescu. In declaratia de interese, completata in 2012, acesta declara ca a avut contracte cu consilii judetene, consilii locale, Directia Regionala de Drumuri si Poduri si societati comerciale, fara sa le numeasca clar, asa cum cere legea. Contractele au fost castigate in 2011 prin “licitatii sau incredintare directa conform legii”. In ceea ce priveste valoarea contractelor, Iliescu se rezuma sa declare generic ca au fost “conform contractelor incheiate intre parti”.

Firma Drumex a inregistrat in 2011 un profit net de peste 700.000 de lei.

Foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *