Din oras

LA CE E BUNĂ PRESA? Îi PRESEAZĂ pe ”smardoii” administrației publice să-și facă datoria. Acum studenții pot cere online cardul de transport cu 120 de călătorii gratuite în Cluj-Napoca. Până n-am făcut scandal, stăteau la coadă. Și stau în continuare

După ce Ziar de Cluj și-a râs de ultimii dinozauri ai Transportulul local din România, CTP Cluj-Napoca, pentru faptul că se stă la coadă la tichetele pentru călătorii gratuite – că online-ul smart clujean e cu dosar cu șină, pix și plaivaz, după ce Boc a declarat, habarnist (după imediat 20 de ani de mandat și cel puțin 10 de când ne amenință cu digitalizarea), că: ”Să vedem cu se face și la alții”, cei responsabili s-au scremut cu creieruțul și acum anunță că ”studenții, masteranzii și doctoranzii care doresc un card de transport cu 120 de călătorii gratuite în Cluj-Napoca pot depune online solicitări pentru a le fi emis acest tip de abonament.”

  • De fapt online-ul ăsta smart clujean este tot pe dischetă de 1,44 MB. Și cererile vor fi depuse ca până acum tot la o gheretă de-a lui Neag.

Primăria municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public anunță că începând cu data de 14 octombrie studenții, masteranzii și doctoranzii pot transmite on-line solicitările pentru emiterea cardului de transport încărcat cu abonament gratuit cu 120 de călătorii pe lună, valabile în Cluj-Napoca, accesând site-urile Companiei de Transport Cluj sau al Primăriei. Cardul se va emite în câteva zile de la solicitare, iar solicitanții vor fi informați pe email cu privire la data și locul de unde pot ridica cardurile de transport.

”Pentru abonamentele cu reducere și pentru reîncarcarea cardurilor emise în anii precedenți, vă rugăm să vă adresați în continuare centrelor de vânzare carduri”, transmit reprezentanții Companiei de Transport Public.

Abonamentele se vor putea prelungi ulterior la automatele din stații, cu condiția ca abonamentul de pe card să nu fi expirat.

Cum să nu râzi amar de abulica noastră administrație publică locală? ABONAMENTELE CU REDUCERI ȘI PENTRU REÎNCĂRCAREA CARDURILOR EMISE ÎN ANII PRECEDENTâȚI, VĂ RUGĂM SĂ VĂ ADRESAȚI ÎN CONTINUARE CENTRELOR DE VÂNZARE CARDURI. Prin urmare, mai întâi se stă la coadă, apoi mai reîncărcăm noi câte ceva. Dar vă place ce frumos au împacheta minciuna? ”Cei care doresc” ”pot depune online solicitări” (la care trebuie să atașeze toată tona de hârtii pe care le cere CTP Cluj-Napoca – vezi AICI pentru elevi și AICI pentru studenți șamd).

VĂ DĂM O AROMĂ DE PUTUROȘENIE: ”Documente necesare pentru încărcarea abonamentelor gratuite și cu reducere (alea pe care le obții prin cerere online, dar trebuie apoi să stai la o mică coadă pentru încărcare):
– Cartea de identitate;
– Carnetul vizat pe anul universitar 2022-2023 sau o adeverință emisă de universitate care atestă calitatea de student, forma de învățământ (cu frecvență, buget sau cu taxă) și anul de studiu;
– Unul din cardurile nebancare StudCard, ISIC Student, Euro<26Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya și City Card ( numai pentru punctele 1,3,4,5,6);
– Pentru studenții de la punctul 4 este necesară o Copie după certificatul de deces al părintelui sau adeverință care atestă plasamentul;
* Pentru studenții de la Universitățile care nu au semnat Convenții cu Compania de Transport Public, nu se poate acorda gratuitate la transportul public. În baza Cardului nebancar studenții vor beneficia de reducere de 50%, achitată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.”

Ce fain sună online-ul la Cluj?! Bine că presa de chitanțier pune botul la tot ce i se livrează.