PubliNews

La Câmpia Turzii începe distribuirea tichetelor sociale pentru copiii ai căror părinți au fost afectați de starea de urgență

La inițiativa primarului, Dorin Nicolae LOJIGAN și în conformitate cu HCL 64/15.04.2020, privind aprobarea metodologiei de acordare a tichetelor sociale pentru produse alimentare, copiii din Municipiul Câmpia Turzii ai căror părinți au fost afectați de implementarea stării de urgență pe teritoriul României, ca urmare a pandemiei globale de coronavirus, au dreptul să primească tichete sociale alimentare, în valoare de 50 de lei.

Tichetele sociale pentru produse alimentare sunt ajutoare excepționale în natură destinate achiziționării de alimente de bază și totodată un instrument care oferă un control asupra modului în care beneficiarii utilizează fondurile primite ca ajutor indicând valoarea la care se ridică bunurile ce pot fi achiziționate în baza acestuia.

Pentru fiecare copil din familiile beneficiare se acordă câte un tichet social pentru întreaga perioadă a stării de urgență.

În vederea acordării tichetelor sociale pentru produse alimentare, persoanele solicitante trebuie să depună un dosar care să conțină următoarele documente:

Cerere și declarație pe proprie răspundere pentru acordarea tichetelor sociale pentru produse alimentare;

Acte de identitate pentru toți membrii familiei (copie);

Adeverință de venit solicitată de DAS de la Administrația Finanțelor Publice;

Decizia de suspendare/încetare a contractului de muncă;

Anchetă socială pentru familiile care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Câmpia Turzii, aflate în evidența DAS.

Persoanele solicitante pot depune cererea și documentele prevăzute la art.4 la sediul DAS din str. 1 Decembrie 1918, nr. 4.

Cererile se soluționează de către Direcția de Asistență Socială în ordinea depunerii pe principiul primul venit, primul servit până la epuizarea bugetului alocat.

„În calitate de inițiator al proiectului, îi îndemn pe toți cetățenii municipiului nostru ai căror copii sunt îndreptățiți să beneficieze de aceste tichete, să contacteze Direcția de Asistență Socială, în vederea îndeplinirii criteriilor de acordare a tichetelor. Este o facilitate pentru copiii lor, iar potențialii beneficiari mai au la dispoziție doar 23 de zile calendaristice pentru a solicita aceste tichete.”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *