Din oras

La Agro Transilvania exista punct de sacrificare a mieilor fara miei

Scris de 270

La Agro Transilvania se afla singurul punct de sacrificare autorizat al mieilor din judet unde clujenii isi pot alege singuri mieii pe care doresc sa ii gateasca pentru masa de Paste. In prima zi de functionare a punctului de sacrificare nu a fost prezent niciun crescator de animale si nici medicul veterinar insarcinat cu verificarea sanatatii animalelor care urmeaza sa fie sacrificate. Cei care si-au irosit timpul plimbandu-se pana la Dezmir au putut admira un tarc gol, imprejmuit cu gard metalic si nu au avut pe cine intreba daca si in zilele urmatoare situatia va fi la fel.

La intrarea in Agro Transilvania pe rigola  de scurgere a apelor pluviale de pe “Centura de diamant” Valcele -Apahida PET-urile si gunoaiele sunt lasate la voia intamplarii. Desi zona este administrata de Primaria Cluj-Napoca nimeni nu se indura sa le stranga. Curatenia este facuta la fel ca in fiecare an de angajatii Agro Transilvania, desi nu ar avea nicio atributie.

Daca te afli pentru prima data la Agro Transilvania, pentru ca nu exista nici un panou care sa iti indice zona de unde pot fi achizitionati meii, risti sa ajungi pana in capatul pietei de gros fara gasesti mieii de Paste. 

Directorul Agro Transilvania, Mihai Roman, a motivat lipsa in prima zi a crescatorilor de animale prin faptul ca acestia au protestat fata de Guvern pentru ca le-au fost intarziate platile pentru subventii. 

“Orice producator poate sa vina cu animalele in spatiul special amenajat si trebuie sa respecte regulamentul pe care il avem afisat la intrare. Prin regulament este prevazut ca mieii care sunt adusi pentru vanzare si implicit sacrificare sa aiba autorizatie de a medicul veterinar din zona de provenienta. Astazi a fost un miting al crescatorilor de animale si de aceea nu au fost prezenti producatorii insa am avut cativa dintre acestia care ne-au rugat ca in cazul in care vin cumparatori sa ii anuntam si vor veni cu animalele. Nu am avut nici cumparatori si nici producatori si cred ca doar de maine va fi efectiv activitate de sacrificare”, a declarat Mihai Roman, director Agro Transilvania.

Toate unitatile administrativ teritoriale din zona Agro Transilvania au fost instiintate pentru a putea informa crescatorii unde pot veni pentru sacrificarea mieilor. Directorul Roman a explicat si modul in care clujenii isi pot achizitiona un miel de Paste.

“I-am anuntat pe toti din zona prin intermediul primariilor astfel incat toti producatorii care doresc sa vina si indeplinesc criteriile de sanatate si transport al animalelor sa stie ca avem un punct de sacrificare avizat de catre Directia Sanitar Veterinara Cluj. Mieii se introduc in tarcurile amenajate de langa intrare acolo vine omul il alege, il duce la un macelar profesionist in cladirile de langa tarcuri dupa care, medicul veterinar verifica starea de sanatate a animalului. Taxa pentru fiecare miel sacrificat este de 10 lei, taxa care include consumul de apa si contractul cu Protan, firma care se ocupa de ridicarea deseurilor rezultate in urma sacrificarii”, a declarat Mihai Roman.


In decurs de aproape o ora mai multe persoane si-au incercat norocul si au incercat sa achizitioneze miei din spatiul amenajat la Agro Transilvania, insa nu au gasit decat un lacat pe usa punctului de sacrificare si tarcul gol. 

“Nu stiti, de aici se pot cumpara miei? Da? Si unde-s mieii? A, nu stiam ca au facut protest si cand o sa fie miei aci? Numa’ maine? No bine, hai ca pleaca autobuzu’ in 5 minute”, a declarat un clujean. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 14 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 19 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 20 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 22 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 24 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE