Rautacisme

La Aeroportul din Cluj, călătorii au condiții ca-n gară!

Plin de premii și distincții, de diplome și de certificate, ca câinele de râie, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj le oferă călătorilor condiții ca-n Gară. Ca în haltă, de fapt, dacă vizităm toaletele, unde sărăcia este maximă, iar curățenia lasă de dorit.

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, dipozitivului pentru hârtie igienică îi lipsește capacul, toaleta este stropită cu fecale, peria uzată zace într-o rână, iar mâzgălelile cu markerul nu s-a sinchisit nimeni să le îndepărteze.

În Clujul ”smart”, de 5 stele, care se laudă cu o calitate a vieții comparabilă cu cea din marile metropole, poarta aeriană de intrare pare din lumea a treia:

În orașul care strălucește doar în Centru, unde se schimbă frecvent asfaltul și bordurile bune cu altele și mai bune, de festival, în aeroportul situat la periferie, oglinda înnegrită la margini nu a mai schimbat-o nimeni de mult. Nici vorbă de baterie de apă ”smart”, acționată automat, cu senzori, ca în alte aeroporturi, care se respectă. La Cluj e bine și cu dotări ca pe vremea lui Ceaușescu:

Nici anunțul care ne învăță cum să ne spălăm mâinile, lipit pe faianța austeră probabil la începutul pandemiei, în martie 2020, nu a mai fost schimbat, cu toate că e ferfeniță:

Toaleta de mai sus este utilizată de puhoiul de oameni care așteaptă ca sardelele îmbarcarea în avioane, pe niște bănci metalice demne de halta Apahida:

Astăzi, rata incidenței Covid-19 în Cluj-Napoca este de 8,16. Imaginea de mai sus a fost realizată în urmă cu o săptămână. La asemenea condiții în pandemie, o asemenea rată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *