Rautacisme

Klaus Iohannis apare în mod eronat într-o carte pentru copii. Cică: ”Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă”. Poate că drumul către cele 6 case la Iohannis. Dintre care una pe care scrie: obținută prin fals și uz de fals

Scris de 714

Forumul Democrat al Germanilor din România, pe banii noștri, că vorbim despre un sprijin financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, a administrat o limbă-n panoul dorsal al dulapului căruia i se spune în acte oficiale: președintele României, Klaus Iohannis apare într-o carte pentru copii (”Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate), cu un desen intitulat: ”Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă”.

De la început avem două inexactități. Prima: nu-l puipe Întâi Voiajorul Patriei, celebru doar pentru falsul și uzul de fals prin care și-a făcut averea imobiliară fix din postura de primar, celebru la cum, cu atenție și preocupare și-a sudat concediile de vacanțe și invers, celebru pentru pârtiile și terenurile de golf vizitate în inutilele sale mandate, celebru pentru muțeniile sale profunde în momente cruciale ale României șamd, alături de personaliăți reale ale Transilvaniei și României. Ce caută ”celebrul” Klaun Ciolannis alături de baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549)?

A doua ar fi că ”casa” (sic!) Lutsch din Piața Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR, nu este printre cele 6 case furgăsite de profesorașul ce viteaz în perioada mandatelor sale de primar al Sibiului.

Să ne amintim succint despre averea familiei Iohannis – amendată cu măcar o sentință definitivă de fals și uz de fals – dar un ciorditor e numai bun de președinte, că face după cum i se cântă.

 • Majoritatea proprietăților imobiliare deținute de familia Iohannis își are originea într-o retrocedare imobiliară întemeiată pe acte false.
 • Cercetați penal la mijlocul anilor 2000, în dosarul deschis în urma acestei fraude, soții Iohannis nu au fost niciodată trimiși în judecată.
 • Unul dintre bunurile obținute prin această acțiune de retrocedare, aflat astăzi în coproprietatea soților Iohannis, este un spațiu comercial situat în zona ultracentrală a Sibiului.
 • În ultimii 14 ani, soții Iohannis au câștigat 320.000 de euro din închirierea acestui spațiu comercial, potrivit contractelor de chirie obținute de RISE Project de la Registrul Comerțului. Acești bani au reprezentat principala sursă de venit a celor doi.
 • Trei din cele șase ”case”, câte sunt consemnate, în total, în declarația de avere a lui Klaus Iohannis, au fost cumpărate cu banii proveniți din închirierea acestui spațiu comercial, pierdut definitiv în instanță.
 • Asta înseamnă că patru din cele șase ”case” ale președintelui României – cele trei menționate mai sus și spațiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanțe ilegală. Deci, dincolo de prevederea constituțională ”prezumat licită”, o instanță a dovedit și dat o sentință definitivă că averea este ILICITĂ. Ce se întâmplă cu averile ILICITE? Sunt CONFISCATE. Dar nu dacă ești buricul ”sistemului ticăloșit”…
 • Dreptul de proprietate pe care soții Iohannis l-au avut asupra acestui spațiu comercial a făcut obiectul unui proces care a durat peste 15 ani. Procesul a fost pierdut de către familia Iohannis, definitiv și irevocabil cu eticheta de ”fals și uz de fals”. Cu tupeu și nerușinare, Iohannis a ieșit public, în calitatea sa de președinte al României să conteste o sentință definitivă și irevocabilă a Justiției, mod de acțiune despre care își acuza adversarii politică că are fi nedemn și nedemocratic. Una-i paiul din ochii altora, alta bârna din propriul ochi! Sasul cel celebru (ziceți repede: un sas în șase case) avea voie să zică ce vrea, președintele României, nu. În schimb ne-am fi așteptat să zică ceva Justiția, dar aceasta este independentă numai când e slobozită din lesă.

Prin urmare, ajutați-l pe ”celebru sas” să-și găsească drumul spre adevărata casă: Gherla.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 7 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 7 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 8 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 9 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 21 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 1 day Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 1 day Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE