Rautacisme

Klaus Iohannis apare în mod eronat într-o carte pentru copii. Cică: ”Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă”. Poate că drumul către cele 6 case la Iohannis. Dintre care una pe care scrie: obținută prin fals și uz de fals

Forumul Democrat al Germanilor din România, pe banii noștri, că vorbim despre un sprijin financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, a administrat o limbă-n panoul dorsal al dulapului căruia i se spune în acte oficiale: președintele României, Klaus Iohannis apare într-o carte pentru copii (”Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate), cu un desen intitulat: ”Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă”.

De la început avem două inexactități. Prima: nu-l puipe Întâi Voiajorul Patriei, celebru doar pentru falsul și uzul de fals prin care și-a făcut averea imobiliară fix din postura de primar, celebru la cum, cu atenție și preocupare și-a sudat concediile de vacanțe și invers, celebru pentru pârtiile și terenurile de golf vizitate în inutilele sale mandate, celebru pentru muțeniile sale profunde în momente cruciale ale României șamd, alături de personaliăți reale ale Transilvaniei și României. Ce caută ”celebrul” Klaun Ciolannis alături de baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549)?

A doua ar fi că ”casa” (sic!) Lutsch din Piața Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR, nu este printre cele 6 case furgăsite de profesorașul ce viteaz în perioada mandatelor sale de primar al Sibiului.

Să ne amintim succint despre averea familiei Iohannis – amendată cu măcar o sentință definitivă de fals și uz de fals – dar un ciorditor e numai bun de președinte, că face după cum i se cântă.

  • Majoritatea proprietăților imobiliare deținute de familia Iohannis își are originea într-o retrocedare imobiliară întemeiată pe acte false.
  • Cercetați penal la mijlocul anilor 2000, în dosarul deschis în urma acestei fraude, soții Iohannis nu au fost niciodată trimiși în judecată.
  • Unul dintre bunurile obținute prin această acțiune de retrocedare, aflat astăzi în coproprietatea soților Iohannis, este un spațiu comercial situat în zona ultracentrală a Sibiului.
  • În ultimii 14 ani, soții Iohannis au câștigat 320.000 de euro din închirierea acestui spațiu comercial, potrivit contractelor de chirie obținute de RISE Project de la Registrul Comerțului. Acești bani au reprezentat principala sursă de venit a celor doi.
  • Trei din cele șase ”case”, câte sunt consemnate, în total, în declarația de avere a lui Klaus Iohannis, au fost cumpărate cu banii proveniți din închirierea acestui spațiu comercial, pierdut definitiv în instanță.
  • Asta înseamnă că patru din cele șase ”case” ale președintelui României – cele trei menționate mai sus și spațiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanțe ilegală. Deci, dincolo de prevederea constituțională ”prezumat licită”, o instanță a dovedit și dat o sentință definitivă că averea este ILICITĂ. Ce se întâmplă cu averile ILICITE? Sunt CONFISCATE. Dar nu dacă ești buricul ”sistemului ticăloșit”…
  • Dreptul de proprietate pe care soții Iohannis l-au avut asupra acestui spațiu comercial a făcut obiectul unui proces care a durat peste 15 ani. Procesul a fost pierdut de către familia Iohannis, definitiv și irevocabil cu eticheta de ”fals și uz de fals”. Cu tupeu și nerușinare, Iohannis a ieșit public, în calitatea sa de președinte al României să conteste o sentință definitivă și irevocabilă a Justiției, mod de acțiune despre care își acuza adversarii politică că are fi nedemn și nedemocratic. Una-i paiul din ochii altora, alta bârna din propriul ochi! Sasul cel celebru (ziceți repede: un sas în șase case) avea voie să zică ce vrea, președintele României, nu. În schimb ne-am fi așteptat să zică ceva Justiția, dar aceasta este independentă numai când e slobozită din lesă.

Prin urmare, ajutați-l pe ”celebru sas” să-și găsească drumul spre adevărata casă: Gherla.