Politica

Klaus Iohannis a fost găsit târziu pe pârtie de știrea cu Schengen. Privea cu atenție și îngrijorare valul de căldură care vine dinspre Est. Românii au decis: ”Klaus vinovat, pentru Schengen-ul ratat!”

Ratarea aderării la spațiul Schengen a provocat un val de indignare în rândul românilor, iar pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis a început un adevărat festival al comentariilor și bășcăliei acide.

  • Peste 3300 de comentarii i-au lăsat românii președintelui, în majoritatea acuzându-l că n-a făcut nimic concret pentru a favoriza intrarea României în Schengen.
  • De remarcat faptul că, în majoritatea comentariilor, oamenii îl indică pe Klaus Iohannis drept principal vinovat ca șef al politicii externe a României.

Câteva dintre comentariile lăsate de români pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis:

”Ați făcut din România preșul străinilor și acum ne mirăm că suntem călcați în picioare. Felicitări, continuați politica milogilor, continuați să dați resursele țării pe nimic străinilor, continuați batjocura!”.

”Domnule președinte, nu-i așa că era prea dificil să vă întrerupeți weekend-ul de la mijloc de săptămână ca să vă deplasați în Austria? Să încercați să-i convingeți pe austrieci? Sau măcar să înțelegeți de ce nu ne vor în Schengen?”

”Atat? Iar ne lasati sa fim umiliți fara sa ripostam???? Nu le bagam destui bani in buzunare???? Slaba reactie… Lasa ca ne trece amarul…”

”Iar avem discursuri cu derulare doar în viitor, care se concretizează în nimic? Am obosit de „vom face”, ” va fi efectuat”.Sunteți exemplul salariatului pentru care trece luna și intră salariul. Dacă ați fi avut salariați cu aceeași atitudine în primăria Sibiu, i-ați fi recompensat pentru efortul depus? Nu credeți că este momentul să dați socoteală pentru situația în care se află România?”

”Austria are dreptate: avem granițe nesigure! Când au furat pădurile României, nimeni nu i-a oprit…”.

content-image

 

content-image

Dar cel mai vehement contestatar al ”reușitelor” lui Iohannis în aproape 10 ani de Prim Voiajor al Patriei, se dovedește a fi fostul ministru al Educației, Daniel P. Funeriu:

Reușita aderării la spațiul Schengen este umbrită doar de cea mai importantă realizare a lui Iohannis, anume „România Educată”.
Tot ce a atins omul ăsta s-a terminat prost:
1) Schengen: eșec
2) Justiție și anticorupție: eșec
3) România Educată: eșec
4) de-pesedizare: eșec (avem re-pesedizare în loc)
5) elimnarea vizelor pentru SUA: eșec („President Trump, I am visiting you for visa waiver, not for a baseball hat” ar fi fost fraza magică)
6) sănătate: eșec. S-au consolidat baronii și rețelele de șpagă instituționalizată.
Singurul succes este reforma clasei politice: a înlocuit puținii oameni buni cu imbecili și woke-iști.
Așa că domnule președinte: în parcul Palatului Cotroceni erau, acum vreo 10 ani, niște rațe. În ultimii doi ani de mandat (oh, și cât mi-am dorit să câștigați!) faceți bine și ocupați-vă cu hrănitul acelor rațe, astfel încât succesorul sau succesoarea dumneavoastră să le găsească măcănind, nu moarte, ca tot restul lucrurilor pe care le-ați atins. Vă rog frumos, nu mai atingeți nimic în statul român, că cine știe ce dezastru mai iese!
PS: dragi liberali, încetați să mă sunați „să nu-l mai atac pe preşedinte pentru că de fapt e erou: nu a cedat gazul austriecilor”. Sunteți mai ridicoli ca el. Dacă într-adevăr e aşa, să iasă în conferință de presă să o spună. Dacă e mâna Moscovei, să pună serviciile să-l facă terci pe cancelarul ăla. Nu să tacă. Că deja ştim că nu tace inteligent” a scris acesta.

content-image