In vizor, Justitie

JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului

Scris de 750

Procesul Narcisei Elena Pop, inspector în Primăria Cluj Napoca prinsă o avere ilicită de aproximativ 500.000 de euro s-a împotmolit la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În urmă cu an, pe 4 noiembrie 2021, Curtea de Apel Cluj a dispus confiscarea sumelor de 286.494 Euro şi 382.145,91 lei de la Pop Narcisa Elena.

”Admite cererea de sesizare a CCA de pe lângă CA Cj prin Ordonanţa nr. 1 din 01 iulie 2021. Dispune confiscarea sumelor de 286.494 Euro şi 382.145,91 lei de la persoana cercetată PEN. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Inspectoarea a contestat această decizie, iar procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde ar trebui să fie judecat de un complet format din judecătorii Andreea Marchidan, Luiza Maria Păun și Elena Diana Tămagă, cea din urmă fiind fiica unui fost senator și Prefect de Argeș, PSD-istul Constantin Tămagă.

La Înalta Curte, recursul a fost înregistrat la începutul lunii februarie 2022, însă de atunci și pînă acum judecătorii nu au răsfoit nici măcar o singură filă din dosar.

Primul termen din proces a fost stabilit tocmai la începutul lunii mai 2023, la aproximativ un an și jumătate de la înregistrarea dosarului în evidența instanței.

Procesul împotriva lui Pop Narcisa Elena a început după ce Agenția Națională de Integritate a sesizat Curtea de Apel Cluj în data de 15 februarie 2021. La rândul ei, Agenția de Integritate fusese sesizată tocmai din anul 2016!

”Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum total de aprox. 500.000 euro (constând în suma de 387.294 euro și suma de 631.906,91 lei), între averea dobândită și veniturile realizate de către Pop Narcisa Elena, fost Inspector în cadrul Primăriei Municipiului Cluj Napoca, în perioada 01 iulie 2007 – 31 decembrie 2016”, se arată într-un comunicat al ANI din 18 februarie 2021.

A uitat să treacă firmele neprofitabile în declarația de avere

Potrivit informațiilor de pe site-ul ANI, primele declarații de avere și interese completate de Elena Narcisa Pop datează din 2009. Documentele de atunci conțin doar informații despre salariu, aproape 21.000 de lei anual, și despre părțile sociale pe care le deținea la o firmă. S.C. Tirol Ceramica Import Export S.R.L. a fost înființată în 1992.

 • În decembrie 2006, Elena Narcisa și soțul ei, Carmi Beniamin Pop, au cumpărat-o cu 220.000 de euro de la un italian. Cele mai vechi date fiscale ale acestei societăți comerciale publicate de Ministerul Finanțelor arată că în 2014 firma a avut un profit de 190.169 lei, în 2015 de 86.940 lei, iar în 2016 o pierdere de 193.890 lei.
 • Mai mult, în 2015 și 2016 a fost instituit un sechestru pe părțile sociale. Tirol Ceramica deține 10% din S.C. P C B invest Development SRL, restul aparținînd soțului Carmi Beniamin. Această firmă înființată în octombrie 2009 și specializată pe dezvoltare imobiliară nu este deloc menționată în declarațiile de avere și interese ale fostei angajate a Primăriei Cluj. Nici această afacere nu a fost profitabilă pentru familie. În 2014 funcționa în pierdere, iar în 2015 gaura era de 115.619 lei. În 2016, firma a adus un mic profit asociaților: 4.172 lei.
 • În ianuarie 2018, Elena Narcisa Pop și Rozalia Pop au înființat Phoenix Residence Development S.R.L. care are ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară. Ca prin farmec, ea a uitat să treacă firma în declarațiile de avere și interese semnate în februarie 2018 când era consilier în instituția condusă de Emil Boc.
 • Nici Euroavis înființată în 2004 și unde soțul este asociat unic nu este trecută în documentele de integritate. Ministerul de Finanțe nu deține bilanțuri despre această firmă care apare cu părțile sociale puse sub sechestru în aceeași perioadă cu Tirol Ceramica. Pasparan & Pop SNC înființată în 1991 și radiată în 2017 este o altă firmă uitată de Pop.

Cea mai recentă declarație de avere a inspectoarei Pop poate fi accesată AICI

 

Sursa: Gazeta de ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Anchete
  Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro
 • Acum 5 hours Eveniment
  SĂ TRĂIASCĂ ANTIDERAPANTUL, CĂ MI-A PUS ÎN ȘANȚ BĂRBATUL! De la atâtat deszăpezire pe drumurile județene din Cluj, o mașină cu 4 pasageri s-a răsturnat în decor
 • Acum 6 hours In vizor
  70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet și 10 zile de la smulgerea din soclu a statuii sale de către ”doreii” angajați de Boc să ”reabiliteze” zona. Tot o ucidere. A memoriei
 • Acum 17 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 21 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 1 day Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 1 day Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 2 days Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE