Din oras

Judecatoarea Beatrice Birau incalca legea: isi tine veniturile la secret

Scris de 2,049

Presedintele Sectiei Penale de la Judecatoria Cluj-Napoca, Beatrice Birau,  nu si-a declarat venitul din salariu in ultima declaratie de avere, asa cum spune Legea ANI. Judecatoarea Birau si-a trecut in dreptul venitului “conform fisei fiscale”.  Acest lucru contravine legii privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice.

Potrivit legii, toate veniturile trebuie declarate, fara exceptii si fara sa se faca trimitere la alte inscrisuri, precum fisa fiscala.

“Nedeclararea, in declaratia intocmita potrivit anexei a cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 la 2.000 de lei. Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare”, se arata in Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice.

Si in dreptul veniturilor sotului judecatoarei, Nicolae Birau, nu este trecuta nicio suma, ci cuvantul “confidential”.

Cat priveste averile celorlalti magistrati cu functii de conducere din Judecatoria Cluj-Napoca, de departe cel mai modest este presedintele instantei, Marian-Mihaita Lucian. Judecatorul nu detine niciun bun de valoare, potrivit declaratiei sale de avere, exceptand un autoturism Skoda. Mai mult, magistratul are un credit bancar de 26.000 de lei. Venitul judecatorului in 2012 s-a ridicat la 75.000 de lei.

In schimb, vicepresedintele instantei, Alina Neamt conduce un Audi A3 si detine bijuterii in valoare de 5.500 de euro. Magistratul mai are, impreuna cu sotul ei, nu mai putin de patru terenuri, unul in Sulina, judetul Tulcea si celelalte in Cluj, cu o suprafata totala de 2.700 de metri patrati. De asemenea, aceasta mai o casa in Cluj-Napoca, cumparata in 2008.

El avocat, ea judecatoare. Venituri de peste 2,5 milione de lei intr-un an

Nicoleta Bulieris, presedinta Sectiei Civile, are o avere substantiala, asta si datorita veniturilor mari realizate de sotul ei, avocat.Potrivit declaratiei de avere, sotul magistratului, avocatul Florin Bulieris, a realizat anul trecut un venit de 2.588.307 lei. Judecatoarea a avut un salariu  de peste 82.000 de la instanta clujeana.
Cei doi detin nu mai putin de trei masini scumpe, un Audi, un Volkwargen si o Toyota fabricata in 2012. Sotii Bulieris mai au doua case in Cluj-Napoca, dintre care una de 390 de metri patrati cumparata anul trecut.

Tot anul trecut, acestia au mai cumparat doua terenuri intravilane in oras, care se adauga la celelalte cinci terenuri situate in Cluj .Judecatoarea mai detine bijuterii si ceasuri de 10.000 de euro, dar si tablouri in valoare de peste 10.000 de euro.

La asa venit, familia Bulieris a reusit sa economiseasca importante sume de bani. Numai anul acesta, cei doi au depus in conturi peste 170.000 de lei si 75.000 de euro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 8 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 11 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE