Jos palaria

Jos pălăria! Potaissa Turda s-a calificat în finala Cupei Challenge

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda s-a calificat, duminică, în finala Cupei Challenge după ce au refăcut diferența din meciul tur în fața echipei islandeze IBV Vestmannaeyjar. Clujenii s-au impus în meciul de pe teren propriu cu scorul de 28-24, la capătul unui meci spectaculos. Cum în urmă cu ă săptămână nordicii câștigaseră cu 31-28, Potaissa s-a calificat în ultimul act al competiției continentale intercluburi cu scorul general de 56-55. Trupa antrenată de Horațiu Gal a luptat fantastic încă din primul minut și la pauză avea un avantaj de două goluri (scor 13-11).

Repriza a doua a fost una și mai încrâncenată, nordicii neacceptând ideea că ar putea fi eliminați de o echipă necunoscută pentru ei. Și totuși, Potaissa și-a respectat statutul de finalistă a ediției precedente și au obținut un nou succes uriaș în competițiile continentale intercluburi reușind să se califice pentru al dopilea an la rând în ultimul act la Challenge Cup.

Adversara clujenilor din finală va fi AEK Atena

Primul meci se va disputa în Grecia astfel că, la fel ca și anul trecut Potaissa va juca cu trofeul pe masă la Cluj-Napoca, cel mai probabil în Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

 

Fotocredit: Dan Bodea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *