Jos palaria

Jos Palaria! pentru spectacolul D'ale Carnavalului

Casa de Cultura a Studentilor a fost aseara neincapatoare pentru sutele de spectatori veniti sa vada spectacolul „D’ale carnavalului”, o redare fidela a textului lui I. L. Caragiale, in regia lui Silviu Purcarete.

S-au adus zeci de scaune suplimentare, iar coridoarele si scarile au servit pe post de locuri ad-hoc. Cu toate astea, linistea din sala a fost aproape mormantala. Nu-au sunat telefoane, nu s-au primit mesaje, nu s-a vorbit in plus. Pentru aproape doua ore, sute de clujeni au avut un singur scop: sa vada si sa auda, sa simta trupa de la Sibiu, intr-o interpretare exceptionala.

Pus in scena la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, „D’ale carnavalului” este o reprezentatie plina de surprize si elemente ce incanta spectatorul atat vizual, cat si auditiv. Aproape doua ore de umor au trecut pe nesimtite – Ofelia Popii a reusit sa interpreteze o Mita unica, dezlantuita, meteodependenta. Tuna si fulgera, apoi se prabuseste inerta; natura ii insoteste zbuciumul sufletesc.

Cracanel, interpretat de Adrian Matioc, plange fara sfiala in fata lui Pampon, jucat Constantin Chiriac, cel care domina scena prin statura si voce, dar e, in aceeasi masura, la fel de vulnerabil sufleteste.

Marius Turdeanu face un Iordache extrem de convingator, iar Nae Girimea e interpretat de Nicu Mihoc, in forma de zile mari.

Nu doar actorii din rolurile principale au stralucit aseara. Orchestra carnavalului, formata in totalitate din actori bine instruiti, a fost cireasa de pe tortul unui spectacol cu adevarat reusit.

Toate astea au facut ca la final, actorii sa fie aplaudati frenetic minute in sir, de o sala plina, ridicata in picioare.

Din partea Ziar de Cluj, Jos Palaria! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *