Jos palaria

Jos Palaria pentru proiectul de Pedagogie Muzeala a MNIT!

Sute de copii au aflat jucandu-se tainele ocupatiilor preistorice sau secretele credintei omului preistoric in cadrul proiectului de pedagogie muzeala derulat în perioada noiembrie 2014- mai 2015. Ultima activitate din aceasta serie a vizat mestesugul armelor si mestesugul podoabelor.

“Activitatea consta dintr-o prezentare in power point a principalelor obiecte de podoaba si armament din epoca preistorica (epoca pietrei si epoca metalelor) aflate in colectia MNIT, precum si familiarizarea copiilor cu tehnicile de confectionare. In a doua parte, copii participa la un atelier de creatie, unde au posibilitatea sa reproduca (folosind lutul, pasta speciala de modelaj, creta, carton, culori) diverse obiecte de podoaba (activitate dedicata fetelor) si piese de armament (sabii si scuturi, activitate dedicata baietilor). De la inceputul lunii mai pana in data de 13 au participat aproximativ 130 de copii, cu varste cuprinse intre 5 ani. Pana la sfarsitul lunii mai sunt asteptați inca aproximativ 210 copii, conform programarilor”, a precizat Monica Tecar, coordonatoarea proiectului.

Creatiile micutilor, atat din luna aceasta, cat si din cele de pana acum, cand au facut desene  rupestre, au facut vase din lut sau au recreat asezari preistorice, vor fi expuse de Noaptea Muzeelor, in 16 mai.

De asemenea, in 29 mai are loc si prima excursie tematica, in parteneriat cu Colegiul Național George Barițiu (Clasa Pregatitoare), excursie ce va include printre altele si vizitarea muzeului de istorie din Zalău.

Proiectul, inspirat de la muzeele din strainatate, are rolul de a pune in valoare caracterul educativ al muzeului si stimularea interesului copiilor fata de preistorie. Pentru caracterul inedit, precum si pentru perseverenta Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata proiectului!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *