Jos palaria

Jos palaria pentru Facultatea de Matematica si Informatica!

Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai se situeaza in primele 150 de facultati din intreaga lume in topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificarii universitatilor din intreaga lume.

Academic Ranking of World Universities claseaza Facultatea de Matematica si Informatica si, implicit, UBB Cluj, in primele 101-150 de facultati din lume. Clasarea este o recunoastere a valorii scolii de matematica din UBB si din Cluj. Totodata, intrarea in acest top este o oportunitate de  finantare pe domeniul cercetarii, la fel cum beneficiaza alte universitati prezente in top Shanghai.

Decanul Facultatii de Matematica si Informatica, prof. dr. Adrian Petrusel, sustine ca “Aceasta pozitionare nu se datoreaza doar profesorilor de la Facultatea de Matematica si Informatica, ci si celoralti profesori de matematica de la alte facultati din cadrul UBB.”

In opinia rectorului Universitatii Babes-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, “acest loc in top Shanghai nu doar ne onoreaza, ci ne si obliga.”  De asemenea, Rectorul işi exprima speranţa ca şi alte facultaţi din cadrul UBB vor ajunge la performante similare.

Topul cuprinde 200 de universitati din intreaga lume, iar pe primele trei locuri se situeaza Princeton University, Harvard University si University of California.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *