Jos palaria

Jos Pălăria IPJ CLUJ! Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional VIDEO

Numărul accidentelor rutiere care au fost înregistrate pe raza județului Cluj sunt în creștere. Fie că este vorba despre neadaptarea vitezei, fie că discutăm despre consumul de alcool, cauzele producerii accidentelor rutiere sunt tot mai diverse. Una dintre cele mai periculoase cauze este reprezentată de utilizarea telefonului mobil la volan. Pentru a preveni accidentele rutiere cauzate de neatenția la volan, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au demarat o campanie de informare în acest sens. 

Ultimul accident rutier de acest fel a avut loc în data de 20 iulie, când doi tineri, dintre care unul de numai 14 ani, au murit într-un accident pe DN2. Conducătorul auto, care a scăpat cu viaţă, transmitea totul live pe Facebook. Astfel, doi tineri, de 14 şi 18 ani, pasageri într-un autoturism condus de un alt tânăr, de 19 ani, au murit în urma unui accident de circulaţie petrecut pe DN2, în zona popasului Tâmboieşti,

În ultima perioadă, mai multe vieţi au fost curmate în urma producerii unor accidente de circulaţie având drept cauză utilizarea telefonului mobil la volan. 

Prin urmare, prin această campanie dorim să tragem un semnal de alarmă şi să responsabilizăm participanţii la trafic, să realizeze că în momentul în care sunt la volan şi folosesc telefonul pun în balanţă acel dispozitiv cu vieţi omeneşti, ceea ce nu este în regulă şi trebuie conştientizat acest lucru.

Pe principiul ,,Mie nu mi se poate întâmpla..!” au fost distruse vieţi, rămânând în urmă familii îndurerate!”, a subliniat Carmen Pompaș, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Pentru prevenirea și evitarea unor asemenea accidente, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a lansat și un film care prezintă implicațiile unui accident rutier, în vederea conștientizării tuturor participanților la trafic în privința responsabilității pe care o au atunci când se găsesc la volan.

Clipul video a fost realizat de către agenți ai Poliției clujene și ilustrează într-un mod plastic, cât se poate de veridic, modul în care accidentele rutiere curmă vieți omenești pe fondul neatenției ori din cauza folosirii telefonului mobil.

Fără nici o îndoială, clipul are un puternic impact emotional, cei de la IPJ Cluj reușind să ducă campaniile de prevenire la un alt nivel.

Pentru aceasta le dedicăm rubrica JOS PĂLĂRIA!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *