Jos palaria

JOS PĂLĂRIA! Farmec Cluj-Napoca, tratative cu Ministerul Sănătăţii pentru a grăbi autorizarea produselor dezinfectante autohtone

Producătorul autohton de cosmetice, „Farmec” Cluj-Napoca, anunţă urgentarea tratativelor cu Ministerul Sănătății pentru autorizarea a unui număr de cinci noi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe în contextul în care în prezent cererea de astfel de articole este foarte mare, fiind înregistrate tot mai multe cazuri în care aceste produse atât de necesare în contextul pandemiei provocate de coronavirus, lipsesc de pe rafturile magazinelor.

Compania clujeană, recunoscută pentru produsele cosmetice sub brandurile „Farmec” şi „Gerovital” dispune în propriul portofoliu şi de produsele de curăţenie Nufăr şi Triumf, cu o cotă mare de piaţă pe segmentele lor, respectiv detartraj şi curăţare de suprafeţe.

„Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, respectiv cu Comisia de biocide din cadrul Ministerului pentru a grăbi autorizarea unui număr de cinci produse dezinfectante, atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe. Este foarte important să subliniez faptul că avizul normal pentru produse dezinfectante se obţine de la Comisia biocide în 2-3 luni”, a declarat Mircea Turdean, CEO-ul şi acţionar al Farmec Cluj, cel mai mare producător local de cosmetice, citat de zf.ro

Acesta a adăugat că a luat legătura şi cu Ministerul Economiei pentru a ajuta compania în acest demers.

„Reamintesc aici că rafturile magazinelor de tip supermarket, hipermarket, farmacie, magazine stradale sunt goale la categoria dezinfectanţi. De asemenea, reamintesc că Farmec, în poziţia de cel mai mare producător şi distribuitor de produse cosmetice şi de curăţenie din România dispune de capacităţi de producţie, linii tehnologice de înaltă productivitate în realizarea de dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe”.

Turdean mai spune că Farmec are contracte cu toate reţelele de supermarketuri, farmacii şi cu magazinele mici din ţară.

Toţi solicită toate aceste produse.

„De asemenea, avem o forţă de distribuţie proprie, constituită dintr-o flotă importantă de maşini mari, camioane, maşini mici de livrare, şi sute de agenţi în toată ţara. Farmec are şi depozite logistice.

Ar fi în interesul ţării, al statului român, să ne faciliteze obţinerea de avize de la Comisia de biocide pentru a fabrica toţi aceşti dezinfectanţi”, a conchis Turdean.

Pentru implicare și curaj, precum și pentru efortul susținut de îmbunătățire a accesului cetățenilor la produse autohtone de igienă și curățenie, Ziar de Cluj dedică producătorului clujean rubrica JOS PĂLĂRIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *