Jos palaria

Jos pălăria conducerii UBB pentru promovarea cursurilor la care studenții își pot aduce animalele de companie!

Scris de 977

Studenții Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB pot să își aducă animalele de companie la cursuri. Aceștia își pot aduce câinii sau pisicile la cursurile de Psihologie Animală și de Terapie Asistată de Animale, învățând astfel să descifreze mai bine comportamentul micilor patrupede.

Conform declarațiilor conferențiarului universitar Alina Rusu, de la Departamentul de Psihopedagogie Specială al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB, studenții care își aduc animalele de companie la cursuri nu mai sunt stresați că acestea îi așteaptă acasă și sunt mai atenți la curs. Se creează o legătură mai strânsă între studenți și animalele lor care, în plus, beneficiază de socializare, de sensibilizare la expunere cu alte animale și cu alte persoane străine.

Alina Rusu a mai declarat că studenții care participă la aceste cursuri alături de animalele lor de companie sunt mult mai implicați în procesul educațional, obținând punctaje maxime la proiectele de observare a animalelor. 

Numărul studenților care optează pentru aceste cursuri, care sunt opționale, a crescut foarte mult de când tinerii au posibilitatea de a-și aduce și animalele de companie. La cursuri participă de la 50 până la 150-200 de studenți, nu doar de la Facultatea de Psihologie, ci și de la Facultatea de Medicină Veterinară, din cadrul USAMV, sau de la facultățile de  Fizică și Istorie și Filozofie din cadrul UBB.

Ziar de Cluj dedică astăzi rubrica „Jos pălăria!” conducerii UBB, prorectorilor Ioan Bolovan și Daniel David și decanului Facultății de Psihologie, Opre Nicolae Adrian,  care au avut deschiderea necesară promovării acestor cursuri în cadrul cărora studenții pot învăța, alături de animalele lor, terapia asistată de micile patrupede. 

Foto: ziuadecj.realitatea.netULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE