Jos palaria

Jos pălăria conducerii UBB pentru promovarea cursurilor la care studenții își pot aduce animalele de companie!

Studenții Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB pot să își aducă animalele de companie la cursuri. Aceștia își pot aduce câinii sau pisicile la cursurile de Psihologie Animală și de Terapie Asistată de Animale, învățând astfel să descifreze mai bine comportamentul micilor patrupede.

Conform declarațiilor conferențiarului universitar Alina Rusu, de la Departamentul de Psihopedagogie Specială al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB, studenții care își aduc animalele de companie la cursuri nu mai sunt stresați că acestea îi așteaptă acasă și sunt mai atenți la curs. Se creează o legătură mai strânsă între studenți și animalele lor care, în plus, beneficiază de socializare, de sensibilizare la expunere cu alte animale și cu alte persoane străine.

Alina Rusu a mai declarat că studenții care participă la aceste cursuri alături de animalele lor de companie sunt mult mai implicați în procesul educațional, obținând punctaje maxime la proiectele de observare a animalelor. 

Numărul studenților care optează pentru aceste cursuri, care sunt opționale, a crescut foarte mult de când tinerii au posibilitatea de a-și aduce și animalele de companie. La cursuri participă de la 50 până la 150-200 de studenți, nu doar de la Facultatea de Psihologie, ci și de la Facultatea de Medicină Veterinară, din cadrul USAMV, sau de la facultățile de  Fizică și Istorie și Filozofie din cadrul UBB.

Ziar de Cluj dedică astăzi rubrica „Jos pălăria!” conducerii UBB, prorectorilor Ioan Bolovan și Daniel David și decanului Facultății de Psihologie, Opre Nicolae Adrian,  care au avut deschiderea necesară promovării acestor cursuri în cadrul cărora studenții pot învăța, alături de animalele lor, terapia asistată de micile patrupede. 

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *